Kuaja píše:Přidám i svojí zkušenost.
Osobní jednání výborné, způsob předání auta upřímně řečeno vyhovuje i mě, prostě v pohodě večer na pumpě, zařídil mi i převozky na dobu, na kterou jsem chtěl.
Auto jezdí dobře (e39, 528i) - měl jsem s ním potíže, který jsou téměř provozní.
Serviska je vyplněná, auto trochu nepochopitelně putovalo odněkud z itálie do německa, ale to mě nadšení nikterak nekazí.
Bral jsem auto od m3maniaca s tím, že tady má vynikající reference a ty mě poněkud (stejně jako záloha předem) zbavily ostražitosti.
Dohoda byla taková, že pro mě něco najde v bazaru a přiveze mi to. Auta, co jsem mu poslal já z mobile.de (a kde jsem věděl cenu) mi nedoporučil.
Počítal jsem s tím, že auto bude dražší a několikrát jsem mu do telefonu řekl, že nějakých 6tis. mě nevytrhne a že mu klidně dám za dovoz 30tis Kč, když budu vědět, že je to OK a že od něj chci hlavně auto v naprostým pořádku - vzájemně jsme se přesvědčovali po telefonu, že on vozí jedině super voňavky a jiné by nevozil a že prostě víc peněz za ten dovoz nechce - i když to jsem moc nechápal, já bych za to nevezl auto ani do Prahy z J.Čech - mě to bylo jedno a říkal jsem si, že on si v bazaru prostě sjedná něco pro sebe, protože má konexe a je tam domluvenej a přiveze to za bazar cenu + 6 tis. a prostě z toho bude mít svoje na sjednaný slevě tam.
Věci k samotnému předání - naštvalo mě několik věcí:
a) vzhledem k tomu, že na nákup auta probíhal hodně rychle, jsem ho do telefonu požádal, aby auto přivezli na plaťáku až na pumpu, abych ho slyšel startovat studený - nevím proč, ale auto prostě 12 km před pumpou sundali a dojeli s ním, takže bylo moc pěkně zahřátý - nicméně problém žádný se neobjevil, takže toho nelituju - ale dodneška to nechápu, na druhou stranu mi aspoň dolil ostřikovače

b) je oloupanej lak na přední kapotě - tvrzení, že se to rozleští, bylo evidentní blbost už na místě - kapota bude muset do laku celá;
c) víko kufru nešlo otevřít spínačem na víku - tedy jen zevnitř - když jsem se tomu podivil, m3maniac mi tvrdil, že u e39 je to tak normální

- oprava 2 minuty, nicméně nechápu, proč tohle říkal;
d) to, že se sekají ručičky otáčkoměru a ukazatele spotřeby ho hrozně překvapilo, ale to mě taky a za to nemůže;
e) chtěl jsem výslovně sklápěcí zadní sedačky - auto je samozřejmě nemá
Na základě shora uvedeného jsem naznačil, že bych uvítal možnost slevy - to jsem byl velmi rychle uveden z omylu, že on už to takhle zaplatil, že ho to mrzí, ale z těch několika málo tisíc, co ode mě dostal mi už slevu dát nemůže - což jsem pochopil a nějak v těhle otázkách nejsem zrovna nějaký handlíř a kvůli 10tis. se s někým nezhádám, když jsem v jádru spokojenej a myslím si, že on z toho má málo.
K autu jsem dostal jako bonus 16" zimní pneu Wan-Li z roku 2003 - ale jako příhozek, proč ne.
Kromě pár nějakých neharmonii v jednání po telefonu, když jsme to řešili vše OK.
Co mě opravdu hodně zamrzelo po těch povídačkách o tom, jak nemůže slevit, že 30tisíc by si za dovoz nevzal ap. ap.,

když jsem otevřel desky (moc pěkné kožené) se serviskou, kde na mě vypadl inzerát kterej tam mám dodneška - auto jsem koupil od m3maniaca za myslim 190.000,- Kč (cca EUR 7600) + těch 6tis Kč + nějaký administrativy vloni někdy v říjnu nebo listopadu - cena už byla v té době za E39 z r.v. 1997, najeto 160tis km, ale v pěkné šedivé kuži, s ATM a digi klimou bez navy, docela vysoká, ale prostě mě se líbila a rozhodně mi to nevadí - na tom inzerátu, co se na mě vysypal byla cena ale přímo bazarová cena (tj. pro každýho, kdo to auto viděl za plotem) a bylo to asi EUR 6200 (tj. je jasný, že to auto mohlo být pro m3maniaca tak za EUR 5700 - cca 140.000,- Kč) a navíc k tomu bylo napsaný druhý kola 17" "Alufelgen" - takže někdo z bás na nich asi spokojení jezdí a vysolil za ně počítám min 10.000,- Kč a víc.
Je fakt, že tím pádem už se mi zdá za dovoz auta cca 50.000,- Kč docela přehnaná provize (a to auto prostě není 100%, jak už bych tady za tu částku opravdu očekával) a i následné jednání, že sleva na místě prostě nebude (z 6000kč není co slevit) a v případě problémů s autem )který nějaký byly s elektrikou, tak mi na účet nepošle ani korunu.. a nakonec i věta, že nějak se živit musí ..

no nevím, ale tohle prostě není příkladný přístup.
Každej může dělat chyby (tj. prostě lhát do telefonu, že si nevezmu víc jak šest tisíc), ale nesmí mi na to nikdo přijít

(to znám z práce taky) pak bych měl asi adekvátně reagovat a nějak se k tomu postavit - a v tomhle případě už bych prostě minimálně čekal návrh nějaký slevičky (ne k tomu, že na tom měl moc, ale že tam prostě chyby jsou) a nebo aspoň poslání těch kol. Když už to dopadlo takhle, tak myslím, že i m3maniac musel čekat, že to někam napíšu.
Je to už dlouho, co jsme to řešili po telefonu a chtěl jsem to sem i tenkrát napsat, ale nějak moc to neřeším - když je tu téma, tak to přidávám.
První jednání prodávajícího výborný, chvíle, kdy se začalo něco řešit, tak nic moc.
Závěr - nedá se říct, že nedoporučuju, ale příště se obrátím radsši na někoho jiného.