Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dovoz aut - M3maniac

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#101 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

ještě to kuaja: v životě bych neřekl že něco takového jde přeleštit,říkal jsem jen že je to věc kterou bych já neřešil a už vůbec né při provozu po praze, v životě jsem neříkal že já vozím jedině voňavky a už vůbec bych o tom nikoho nepřesvědčoval...nerad někoho přemlouvám a z 90% mi volaji lidé kteří dostali dobré reference od spokojených uživatelů. Nikdy jsem neříkal že já z toho mám jen 6tis a víc bych si v životě nevzal. Trošku jsi to všechno poupravil :wink: je něco chtít 6tis za dovoz to znamená transport do čr a 6tis provizi :wink: jabka a hrušky :wink: nic méně to nemění nic na tom,že mě mrzí ,žese ozýváš zrovna ty ,kterej si dostal podle mě moc pěknej a zachovalej kousek.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#102 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jarda píše:A proč neřekneš na rovinu kolik za to budeš chtít? To neni útok na Tebe, opravdu mě to zajímá, myslím, že s Tvou reputací bys stejně neměl nouzi o práci, i kdyby to bylo 30000, tak proč to dělat takhle?

Nerozumím tvé otázce
jarda

#103 Příspěvek od jarda »

Otázka byla proč si neřekneš o peníze za dovoz a o provizi narovinu a raději ji vyděláš na kupní ceně vozu.
Třeba já kdybych měl představu že chci auto za 250000 tak by mi nevadilo dát Ti řekněme 30000 kdybys mi ho sehnal a vše zařidil, ale dost by mi vadilo kdybych dostal auto které stálo 200000. Už jen proto že se to stalo bez mého vědomí.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Shelby

#104 Příspěvek od Shelby »

M3maniac píše:
jarda píše:A proč neřekneš na rovinu kolik za to budeš chtít? To neni útok na Tebe, opravdu mě to zajímá, myslím, že s Tvou reputací bys stejně neměl nouzi o práci, i kdyby to bylo 30000, tak proč to dělat takhle?

Nerozumím tvé otázce

Jde o to, proč oblbuješ lidi s šesti tisíci za dovoz? Všem je jasný že máš na autě a chápu že když řekneš že chceš šest, tak se to hezky poslouchá. Je mi jasný že když si řekneš za to třicet, tak se to bude zdát každýmu drahý a bude mít tendence řešit dovoz/koupi auta jinak atd. Dělám taky dovozy, vím o co jde, jen mi není jasný proč neřekneš kompletní částku za auto a motáš do toho těch šest.. :wink: Už vim, ono se to hezky poslouchá :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#105 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Shelby píše:
M3maniac píše:

Nerozumím tvé otázce

Jde o to, proč oblbuješ lidi s šesti tisíci za dovoz? Všem je jasný že máš na autě a chápu že když řekneš že chceš šest, tak se to hezky poslouchá. Je mi jasný že když si řekneš za to třicet, tak se to bude zdát každýmu drahý a bude mít tendence řešit dovoz/koupi auta jinak atd. Dělám taky dovozy, vím o co jde, jen mi není jasný proč neřekneš kompletní částku za auto a motáš do toho těch šest.. :wink: Už vim, ono se to hezky poslouchá :D

Chlapci člověk mi zavolá a řekne že chce to a to a do tolika a tolika :wink: třeba M3 do 500tis zavolám a řeknu mám stojí 480 + 10 dovoz co je v tom za problém? Je to tolik položek dohromady že je to složité na počty? :wink: hledáte problém tam kde není? Oblbuju? a čím je oblbuješ ty? :wink: třeba že maj nulovej leasing s malinkatou hvězdičkou v rohu? :wink: nebo nový fiat panda cena jen 129900 :wink: pouze při financováni fiat? :wink: nikoho neoblbuju a říkám částku na rovinu. A jestli si neumí připočíst těch 10 je to těžký :wink:
nehpo

#106 Příspěvek od nehpo »

chapem ze sa stazuje typek ktory mal s autom problemy aj ked si podla opisu myslim ze za to rene nemohol - ale ok - bol problem, napisal o tom

co nechapem je, ze niekto dostane auto s ktorym je spokojny za cenu s ktorou suhlasi a nasere ho to ze ten kto mu to sprostredkoval na tom ma marzu - to je fakt pristup komunistickeho prizdisraca - ocakaval by som to od deda ale nie od cloveka +/- v mojom veku 8O

a jarda tiez prekvapil - to ked kupujes rohliky v tescu tak riesis za kolko ich kupuju od dodavatela a spocitas si ich reziu a podla toho sa rozhodnes :?:

inak normalny clovek pochopil ze 6k je za fyzicky dovoz auta a ak sa ma totu cinnostou niekto zivit tak musi pokryt aj ine naklady s hladanim spojene, risk z kseftov ktore dopadnu inak ako maju a uzivit sa....

zavist je fakt typicka vlastnost v nasich zemepisnych sirkach... :savle:
Shelby

#107 Příspěvek od Shelby »

Nechápu, proč mě osočuješ z oblbování lidí? Prostě jim jen jako ty neříkám, auto stojí 480+10 dovoz, respektive 6. Prostě tu mám M3 za 490, toť vše. Potom by jsi se vyhnul několika stranovému propíraní zde. Byla by jen cena za auto s kterou kupující souhlasil a nebylo by co řešit. Neber to zle, jen jsem to přimotávání "za dovoz" nepochopil.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#108 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

a ještě jednou to kuaja :wink: jsem rád že píšeš o papíře z auta kde bylo (asi !) 6200eur :wink: já jsem věděl že ten papír je v autě a neměl jsem důvod ho vytahovat a nevadilo mi,že víš kolik na tom mám ,protože jsem Tě měl za rozumného a inteligentního člověka. Podle mě to bylo 15tis v žádném případě ne 50tis :wink: jsem rád že píšeš asi 6200 ,to znamená že si tím nejseš až tak jistej.Za to já jsem si 100% jistej že to bylo kolem 15tis :wink: Taky jsem si téměř jistej že se znáš se zipem nebo jakej má nick první stěžovatel :wink: takže jedinej problém je to že jsem ti nedal 10tis na lak kapoty,klidně tu dej tu dlouhou SZ co jsem ti napsal když jsi chtěl prachy zpět za tuto banalitu :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#109 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Shelby píše:Nechápu, proč mě osočuješ z oblbování lidí? Prostě jim jen jako ty neříkám, auto stojí 480+10 dovoz, respektive 6. Prostě tu mám M3 za 490, toť vše. Potom by jsi se vyhnul několika stranovému propíraní zde. Byla by jen cena za auto s kterou kupující souhlasil a nebylo by co řešit. Neber to zle, jen jsem to přimotávání "za dovoz" nepochopil.

Promin ,ale to ty jsi napsal že já oblbuju lidi :wink: takže ty jsi mě osočoval jako první :wink: je každého věc jestli mu vadí auto za 480 + dovoz 10 ,mi to nepřijde jako moc složité. Ty máš svůj styl prodeje ,auto AAA taky a já si dovolím mít taky svůj. Nemyslím si že bych chtěl abys mi říkal jak mám co dělat a ani já nebudu radit tobě ok? :wink:
MrScully

#110 Příspěvek od MrScully »

Tam jde o to, že prostě je to třeba 6000 za dovoz PLUS v ceně auta je X tisíc provize pro Reného a lidi evidentně štve, že těch X je pro ně neznámá. Mně osobně to žíly netrhá - pokud je auto v pořádku, tak je snad jedno, i kdyby původní cena byla třeba o sto tisíc menší, ne? René si to určitě nechá dobře zaplatit, ale na druhou stranu, kdybysme my byli schopni si v Německu sehnat levně libovku, tak tam jedeme sami a nevoláme mu, ne? Když mu voláme a chceme po něm dovoz, tak je snad evidentní, že prostě na trhu je mezera, kterou René vyplnil, takže na tom není nic špatnýho. A pokud dovezené auto je v pořádku, tak je nám kulový po tom, jakej má zisk.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#111 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Tak stejně nechápu,proč se tu do teď neozval onen automechanik, protože by mi musel potvrdit že zadřené auto v době předání jak mi tvrdil zapo nebylo. Kdyby měl motor jakýkoliv problém neprošel by emisema ,pokud už tedy nepoznám zdravej motor já a někdo můj názor zpochybňuje.Prošlo mi rukama desítky těchto motorů a tento se choval ,fungoval a pracoval jak měl.Šel tiše,rovnoměrně,nepřehříval se,měl plný výkon atd.Poté v tomto servisu měnili olej,filtry a přírubu kvůli úniku nafty a taktéž by si určitě všimli zadřeného motoru. Prostě stal se problém s olejem a už se nemělo nikde jet,jelo se pochvíli ještě týž den a pak ještě minimálně druhej den a toto bylo osudným pro motor.A je jedno jestli šlo o únik vody,nefungující olej. čerpadlo či cokoliv jiného.Je zvláštní že mi tady nedá nikdo kdo tomu trošku rozumí za pravdu,myslíte si lidi že měl ještě někde jet když svítila kontrolka oleje? a to opakovaně?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#112 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

kyo píše:no dobre, ale kdyz na tom trhne patnact dvacet tisic, proc ne. mit na jednom 50 je trochu moc. nic proti maniacovi, ale jak vidno, uplne vsichni bazarnici a lidi co se motaj kolem ojetin jsou zmrdi. proste prodavaji neco do ceho neni videt a zneuzivaji toho.

na tom ze se posere deset let stare auto ale neni nic k divu. je to riziko. proste to se stat muze. to uz nevim jak ma maniak zarizene, jestli to v nemecku nejak prohlizi nebo ne.

hele fakt nechápu moderátory že jim nevadí toto :roll: P.S. hele to myslíš mě tím zmrdem? zamysli se nad sebou trošku ,každý si koupí co chce a za kolik chce,podle svého dobrovolného uvážení nemyslíš? Kdo tedy není zmrd? Banka která ti půjčí mega a chce zpět 2 mega? Nebo Luxusní Hotel kde chcou za jednu noc 100.000? Nebo dobrej panák za 150 kterej ovšem stojí v nákupu 35? Nebo tágo které projede naftu za 50kč a chce po tobě 500?Toto jsou všechno zmrdi?
kyo

#113 Příspěvek od kyo »

u banky si spočítáš výši splátek x počet a víš kolik přeplatíš. u tebe tedy člověk neví, kolik to auto v německym bazaru stálo. tím se nepasuješ do role dovozce, ale do role prodejce :!: k autu si přidáš vlastní marži a dovoz si necháš zaplatit zvlášť. pak bys měl nést všechny důsledky.

nic proti tobě nemám, jen mi tohle přijde nefér a je to prostě zmrdí jednání. ano, taky dám klidně o dvacet tisíc víc, hlavně když to auto bude ok.. a budu mít jakouž takouž jistotu že do něj do roka nedám dalších 60.. ale jednat na rovinu je fér. ne dovézt auto za 150tis v německu za 200 a přidat si k tomu ještě 6 tisíc za dovoz. takhle jsi prostě úplně na stejný úrovni jako bazaristi.

on je podle mě dost rozdíl říct "tohle auto se prodává v D za 190 tisíc. k tomu si já přidám 26 tisíc za dovoz a marži a dám ti slovo že se pokusim to auto proklepnout jak jde" a říct "mám v D auto za 210 tisíc. + 6 tisíc dovoz" jako to tedy podle reakcí zde děláš. to prostě nedovážíš, ale prodáváš produkt. a měl bys být zodpovědný za jeho stav. marže na autě v dovozu aut na objednávku podle mě nemá co dělat. to je zvláštní položka se kterou by měl být každý zájemce předem seznámen.

sečteno a podrženo, když člověk nechce být obranej, musí si auto sehnat sám od prvního majitele, nechat ho prošťourat v servisu a pak sice neví že mu za 3000km odejde převodovka, ale ví kolik za to dal a že to auto takovou cenu má a nikdo ho zbytečně neobral.
MarunaM

#114 Příspěvek od MarunaM »

kyo píše:... to prostě nedovážíš, ale prodáváš produkt ...

evidentne jsi mel na mysli prerpavujes (protoze dovozcu co neprodavaj, v jakemkoliv oboru, moc neznam), ale to taky nikdy Maniac dle meho nazoru klientum netvrdi, ze jim auto preveze z nemec do cech, ale ze jim auto v nemecku dle jejich predstav sezene a za + 6.000 prepravi ... alespon tak to chapu ja :wink:
kyo

#115 Příspěvek od kyo »

ale maniac neni dovozce kterej priveze auta a vystavi si je doma na zahrade v showroomu..privazi auta pro konkretni zajemce
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#116 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Kuaja píše:Přidám i svojí zkušenost.
Osobní jednání výborné, způsob předání auta upřímně řečeno vyhovuje i mě, prostě v pohodě večer na pumpě, zařídil mi i převozky na dobu, na kterou jsem chtěl.
Auto jezdí dobře (e39, 528i) - měl jsem s ním potíže, který jsou téměř provozní.
Serviska je vyplněná, auto trochu nepochopitelně putovalo odněkud z itálie do německa, ale to mě nadšení nikterak nekazí.
Bral jsem auto od m3maniaca s tím, že tady má vynikající reference a ty mě poněkud (stejně jako záloha předem) zbavily ostražitosti.
Dohoda byla taková, že pro mě něco najde v bazaru a přiveze mi to. Auta, co jsem mu poslal já z mobile.de (a kde jsem věděl cenu) mi nedoporučil.
Počítal jsem s tím, že auto bude dražší a několikrát jsem mu do telefonu řekl, že nějakých 6tis. mě nevytrhne a že mu klidně dám za dovoz 30tis Kč, když budu vědět, že je to OK a že od něj chci hlavně auto v naprostým pořádku - vzájemně jsme se přesvědčovali po telefonu, že on vozí jedině super voňavky a jiné by nevozil a že prostě víc peněz za ten dovoz nechce - i když to jsem moc nechápal, já bych za to nevezl auto ani do Prahy z J.Čech - mě to bylo jedno a říkal jsem si, že on si v bazaru prostě sjedná něco pro sebe, protože má konexe a je tam domluvenej a přiveze to za bazar cenu + 6 tis. a prostě z toho bude mít svoje na sjednaný slevě tam.

Věci k samotnému předání - naštvalo mě několik věcí:
a) vzhledem k tomu, že na nákup auta probíhal hodně rychle, jsem ho do telefonu požádal, aby auto přivezli na plaťáku až na pumpu, abych ho slyšel startovat studený - nevím proč, ale auto prostě 12 km před pumpou sundali a dojeli s ním, takže bylo moc pěkně zahřátý - nicméně problém žádný se neobjevil, takže toho nelituju - ale dodneška to nechápu, na druhou stranu mi aspoň dolil ostřikovače :-)
b) je oloupanej lak na přední kapotě - tvrzení, že se to rozleští, bylo evidentní blbost už na místě - kapota bude muset do laku celá;
c) víko kufru nešlo otevřít spínačem na víku - tedy jen zevnitř - když jsem se tomu podivil, m3maniac mi tvrdil, že u e39 je to tak normální :evil: - oprava 2 minuty, nicméně nechápu, proč tohle říkal;
d) to, že se sekají ručičky otáčkoměru a ukazatele spotřeby ho hrozně překvapilo, ale to mě taky a za to nemůže;
e) chtěl jsem výslovně sklápěcí zadní sedačky - auto je samozřejmě nemá :roll:

Na základě shora uvedeného jsem naznačil, že bych uvítal možnost slevy - to jsem byl velmi rychle uveden z omylu, že on už to takhle zaplatil, že ho to mrzí, ale z těch několika málo tisíc, co ode mě dostal mi už slevu dát nemůže - což jsem pochopil a nějak v těhle otázkách nejsem zrovna nějaký handlíř a kvůli 10tis. se s někým nezhádám, když jsem v jádru spokojenej a myslím si, že on z toho má málo.
K autu jsem dostal jako bonus 16" zimní pneu Wan-Li z roku 2003 - ale jako příhozek, proč ne.

Kromě pár nějakých neharmonii v jednání po telefonu, když jsme to řešili vše OK.

Co mě opravdu hodně zamrzelo po těch povídačkách o tom, jak nemůže slevit, že 30tisíc by si za dovoz nevzal ap. ap., :?: když jsem otevřel desky (moc pěkné kožené) se serviskou, kde na mě vypadl inzerát kterej tam mám dodneška - auto jsem koupil od m3maniaca za myslim 190.000,- Kč (cca EUR 7600) + těch 6tis Kč + nějaký administrativy vloni někdy v říjnu nebo listopadu - cena už byla v té době za E39 z r.v. 1997, najeto 160tis km, ale v pěkné šedivé kuži, s ATM a digi klimou bez navy, docela vysoká, ale prostě mě se líbila a rozhodně mi to nevadí - na tom inzerátu, co se na mě vysypal byla cena ale přímo bazarová cena (tj. pro každýho, kdo to auto viděl za plotem) a bylo to asi EUR 6200 (tj. je jasný, že to auto mohlo být pro m3maniaca tak za EUR 5700 - cca 140.000,- Kč) a navíc k tomu bylo napsaný druhý kola 17" "Alufelgen" - takže někdo z bás na nich asi spokojení jezdí a vysolil za ně počítám min 10.000,- Kč a víc.
Je fakt, že tím pádem už se mi zdá za dovoz auta cca 50.000,- Kč docela přehnaná provize (a to auto prostě není 100%, jak už bych tady za tu částku opravdu očekával) a i následné jednání, že sleva na místě prostě nebude (z 6000kč není co slevit) a v případě problémů s autem )který nějaký byly s elektrikou, tak mi na účet nepošle ani korunu.. a nakonec i věta, že nějak se živit musí .. :?: no nevím, ale tohle prostě není příkladný přístup.

Každej může dělat chyby (tj. prostě lhát do telefonu, že si nevezmu víc jak šest tisíc), ale nesmí mi na to nikdo přijít :!: (to znám z práce taky) pak bych měl asi adekvátně reagovat a nějak se k tomu postavit - a v tomhle případě už bych prostě minimálně čekal návrh nějaký slevičky (ne k tomu, že na tom měl moc, ale že tam prostě chyby jsou) a nebo aspoň poslání těch kol. Když už to dopadlo takhle, tak myslím, že i m3maniac musel čekat, že to někam napíšu.
Je to už dlouho, co jsme to řešili po telefonu a chtěl jsem to sem i tenkrát napsat, ale nějak moc to neřeším - když je tu téma, tak to přidávám.

První jednání prodávajícího výborný, chvíle, kdy se začalo něco řešit, tak nic moc.

Závěr - nedá se říct, že nedoporučuju, ale příště se obrátím radsši na někoho jiného.

Nedá mi to a jelikož je to hodně dlouhé ,pokusím se doplnit na co jsem snad zapoměl. Takže způsob předání ve tmě Ti jako jedinému tedy vyhovoval...vím proč ,tenkrát jsi mi říkal že nemůžeš dřív jak v cca18 nebo 19 hod, prostě si dřív ty nemohl časově. Nedej bože kdyby si tenkrát měl volno,svedl bys tu skrytou vadu na laku (za 2000kč) na tmu. Proč jsem auto sundal? Chtěl jsem ještě jedno vše vyzkoušet a motor trošičku zahřát aby byl připraven pro zkušební jízdu (podle tebe jsem maskoval špatné žhavicí svíčky aby auto vůbec chytlo a ještě odmontovával ty "17 kola) které na autě mimochodem nikdy nebyly. Pak jsem Ti umyl přední okno zasrané z cesty a doplnil nemrzku do ostřikovače. V diáři mám že sis objednal 530iA popř 528iA do 255 tis ,auto jsi dostal za 189tis + 6000 za dovoz. V životě nikdy bych si nikomu nedovolil tvrdit takový nesmysl že z toho kšeftu nechci víc jak 6000. Jednoduše si mě nepochopil,kdybych nechtěl víc jak 6000 tak bych prodělal :wink: proto nechápu tvé neustálé opakování že jsem z toho chtěl jen 6000 a že tys mi nutil klidně 30tis. Cena za dovoz a má provize jsou dvě jiné věci a má provize byla již v ceně auta.Byl bych rád kdybys tu dal tu cedulku a myslím si že tam bylo 6500 eur což bylo v danou dobu podle kurzu cca 170300 + 2600 převozky. Ty jsi platil 189000 + 6000za dovoz. Provize mi vychází cca 16tis. Zopakuji nechtěl jsem žádný příplatek za dovoz do JČ,za můj čas při vyřizování převozek a dostal navíc grátis 4zimní pneu. V životě nikdy jsem nevyřkl větu,že z 6000tis není jak slevit.Vživotě nikdy bych někomu nesháněl pěkný auto po německu za 6000tis,je to nemožné. Potom by mě zajímalo jaké potíže jsi s nim měl,myslím si že do teď jen jezdíš a jezdíš ,protože jeho technický stav tomu nasvědčoval.Myslíš tu 2minutovou opravu kufru? Nebo tu kosmetiku na laku za max.2000 až 2500. Ty jsi po mě žádal 10.000 že ti řekli v servisu že oprava laku bude stát 10.000! Přiznám se že mě tenkrát tvá žádost o peníze na lak vytočila,dostal jsi auto v perfektním stavu,které mělo pravidelný servis a bylo dokonce myslím chvíli po inspekci v bmw.A prostě jsi nehodlal tolerovat na 11let starém autě ani takovou banalitu jako oloupanej kousek krycího bezbarvého laku. To že si mě křivě obvinil z toho že jsem ti vzal nějaké 17 kola je další svinstvo. Takže tvých 50 tis nikde nevidím,ten papír z udaji a cenou jsem v autě viděl a neměl jsem důvod ho někde schovávat nebo vyhazovat. kdybych věděl jakej jseš sherlok holmes asi bych to udělal.Tato tvoje věta mi taky nedává moc smysl :

Když to shrnu - jsem rád, že mi m3maniac auto dovezl a jezdí se mi s ním dobře, na druhou stranu dobrej kauf to rozhodně nebyl.

Ještě nám prosímtě napiš jestli se ti na autě něco za téměř rok provozu něco pokazilo a jakej byl ten stav na STK :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#117 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

kyo píše:u banky si spočítáš výši splátek x počet a víš kolik přeplatíš. u tebe tedy člověk neví, kolik to auto v německym bazaru stálo. tím se nepasuješ do role dovozce, ale do role prodejce :!: k autu si přidáš vlastní marži a dovoz si necháš zaplatit zvlášť. pak bys měl nést všechny důsledky.

nic proti tobě nemám, jen mi tohle přijde nefér a je to prostě zmrdí jednání. ano, taky dám klidně o dvacet tisíc víc, hlavně když to auto bude ok.. a budu mít jakouž takouž jistotu že do něj do roka nedám dalších 60.. ale jednat na rovinu je fér. ne dovézt auto za 150tis v německu za 200 a přidat si k tomu ještě 6 tisíc za dovoz. takhle jsi prostě úplně na stejný úrovni jako bazaristi.

on je podle mě dost rozdíl říct "tohle auto se prodává v D za 190 tisíc. k tomu si já přidám 26 tisíc za dovoz a marži a dám ti slovo že se pokusim to auto proklepnout jak jde" a říct "mám v D auto za 210 tisíc. + 6 tisíc dovoz" jako to tedy podle reakcí zde děláš. to prostě nedovážíš, ale prodáváš produkt. a měl bys být zodpovědný za jeho stav. marže na autě v dovozu aut na objednávku podle mě nemá co dělat. to je zvláštní položka se kterou by měl být každý zájemce předem seznámen.

sečteno a podrženo, když člověk nechce být obranej, musí si auto sehnat sám od prvního majitele, nechat ho prošťourat v servisu a pak sice neví že mu za 3000km odejde převodovka, ale ví kolik za to dal a že to auto takovou cenu má a nikdo ho zbytečně neobral.

Další těžkej případ,no jo no...idilka každýho kupujicího...sehnat auto od 1.majitele nejlépe souseda aby nemusel jezdit daleko s najetýma 50tkm aby náhodou na něm nějakej bazar či dovozce něco nevidělal. Tady jde jasně vidět co je pro tebe fér,jedině od 1.majitele jinak budeš obranej :wink: já koupil auto po 1.majiteli 2,5roku staré ze serviskou a pravidelným značkovým servisem a převodovka mi odešla asi po 2měsících,opravu jsem si hradil sám...byl jsem obranej???? :wink: jaké důsledky bych měl nést? že někdo přidře motor nezprávným zacházením?i po té co se rožne kontrolka oleje??? chvilku schladí a jede dál domů a pak druhej den jede zas někde? V druhém případě kupující určitě věděl že to auto pro něj tu cenu má,jinak by ji nezaplatil nebo jsem mu dal k hlavě zbraň? :wink: Takže když ho koupíš od 1.majitele tak víš že to auto takovou cenu má jo? :wink: No a na závěr kde jsi přišel k těm 50ti? vypsal jsem to do detailů. Tvé názory jsou směšné :wink: Napsal jsem tu dva případy dvou aut které jsem koupil jedno bylo za cenu kolem 700tis a během roku jsem do něj strčil 100tis !!! Druhé bylo jak jsem již psal octavia r.v.6/2006 s převodovkou ko, vše jsem si hradil na vlastní náklady nejednalo se o skryté vady. Meleš nesmysly :wink:
Madthomas

#118 Příspěvek od Madthomas »

Me taky M3maniac dovezl auto a tak nechapu co se porad resi s cenou? Domluvili sme se na aute, do kolika to ma byt...dovezl auto, bylo podle predstav, cena se v pohode vesla do domluvenyho limitu, zadnej problem. Jestli z toho mel 5k a prodelal, nebo 25k je me jedno, to uz je prece jeho starost
libovka

#119 Příspěvek od libovka »

Taky nechápu co tu řešíte s cenou?To je jeho knowhau kde a za kolik auto koupí.Hold je to kšeft.V servisu ti taky nedaj díly se slevou za který je servis nakupuje a napálej ti je za plnou cenu.
Podle toho co tu Zapo napsal tak že se mu to zadřelo je jeho blbost.Jestli to chytlo olej z turba a vylítlo to do otáček tak se není čemu divit. Mě taky jednou u motoru vystřelilo těsnění pod hlavou a neběžel jsem hned za prodejcem plakat,že se mi to posralo.Prostě je to starý auto a hold každej den slunce nesvítí a stát se to může.
Je to tu jak u malejch dětí co se hádaj na písku o bábovky.

Už se tu na to vyserte a jděte dělat něco užitečnějšího.

Hlavně nechápu MODY že už to dávno nepromazali,protože jinde už by to lítalo. :roll:
zapo

#120 Příspěvek od zapo »

A pro by to meli mazat?
Turbo olej nesezralo ale olej se dostal do valcu diky zdeformovani pistu.

Jinak chapu proc se nekomu nelibi cena, samozrejme ze je to na jednu stranu veci M3maniaca, proste musi samo vydelat, ale zase kdyz nekdo hleda auto tak kouka i sam na nabidku a pak vidi ze sou auta priklad uz od 3000Eu a ma pripraveno 6000eu. tak rekne maniacovi aby mu dovezl neco drazsiho slusnejsiho, protoze chce za dovoz preci jen 6000Kc a to je to na co hraje, je to psychologicky efekt.

To M3MANIAC: Stale ste mi neodpovedel na stocene km a puvod, preci znate posledni dva majitele, minimalne posledniho dost dobre, kdyz je to svagr. Vymlouvat se na to ze uz bylo hodne hodin, nebo ze uz je to bezny i v nemecku....

Kdyz uz sme u tech prirovnani, tak to je jako kdyz se v marketech prodavalo shnili maso argumentovat tim, ze uz to preci delaji vsechny markety tak budu proste jist shnili maso. Proste neplatim za to co sem vizualne dostal.

EDIT: A kdyz sem se z toho masa ne po... tak si nebudu stezovat
Odpovědět