Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

poradnej zvuk

upravené vozy :)
Zpráva
Autor
Paavo

#1 Příspěvek od Paavo »

Nevite nekdo ze zde pritomnych lidi na foru, jak dosahnout toho typickyho praskani z laufu, kdyz povolim(pustim) plyn.Neco jako tady(je to ale extremni) http://www.youtube.com/watch?v=V62_sbICSiI

Sam mam Eisenmanna a chtelo by ten perfektni vostrej jecak doladit.
george01

#2 Příspěvek od george01 »

Tohle napsal ing.Kramsky:

Závodní motory pracují v zásadě ve vyšším režimu otáček, kde je možno využít větší měrou dynamiky proudění plynů a proto mají v časování větší tzv. úhel překrytí vaček, proto při deceleraci dojde vlivem setrvačnosti plynů k vyššímu úniku nespálené směsi a jejímu dohoření extrémě až v ústí výfukové soustavy. Zkoušet toto u civilních aut bych nedoporučoval z mnoha důvodů. (životnost, emise, hluk . . . )Závodní katalyzátory jsou konstruovány na vyšší provozní teploty, větší prostupnost a v zásadě nemusí mít tak vysokou účinnost a životnost jako u sériových vozů.
george01

#3 Příspěvek od george01 »

Paavo píše:Nevite nekdo ze zde pritomnych lidi na foru, jak dosahnout toho typickyho praskani z laufu, kdyz povolim(pustim) plyn.Neco jako tady(je to ale extremni) http://www.youtube.com/watch?v=V62_sbICSiI

Sam mam Eisenmanna a chtelo by ten perfektni vostrej jecak doladit.

Jinak u turbomotoru to lze udelat jednoduse jenom preprogramovanim ridici jednotky,ale turbo jde do kytek rychlosti blesku.
Paavo

#4 Příspěvek od Paavo »

protoze, kamik ma nejakej no-name zadni tlumic na 320 e36 a praska mu to slusne.Ja kdyz tocim nejakejch cca 4000 pak pustim plyn tak jenom takovy "pfff" zadney proprasknuti,nic.Nepomohlo by tomu vykuchani katu(nahrazeni ho trubkou)?
george01

#5 Příspěvek od george01 »

Paavo píše:protoze, kamik ma nejakej no-name zadni tlumic na 320 e36 a praska mu to slusne.Ja kdyz tocim nejakejch cca 4000 pak pustim plyn tak jenom takovy "pfff" zadney proprasknuti,nic.Nepomohlo by tomu vykuchani katu(nahrazeni ho trubkou)?

Ze by po odstraneni katu zacalo "praskat z vyfucku" to asi urcite ne,ale zvuk bude asi "lepsi" + ti to prida tak jednoho konika.
318tds

#6 Příspěvek od 318tds »

kolega ma cistou trubku zakoncenu tlumicem,praska mu to teda docela dost... :D
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mathias22 »

ja mam dvoulitra a prska mi to podobne!nevim co to je,ale asi dura ! :P
george01

#8 Příspěvek od george01 »

318tds píše:kolega ma cistou trubku zakoncenu tlumicem,praska mu to teda docela dost... :D

Dela to kraval nebo to praska jako u zavodnich motoru :?: :wink: :)
ARMAN

#9 Příspěvek od ARMAN »

Mě kdysi v Samarce při deceleraci to takhle štěkalo byl to hodně přijemny zvuk obzvlašť v tonelech citil jsem se jako zavodnik rally :D řikali mi že jsem měl špatně nastaveny předstih nebo spalovani bo co :oops:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MattyX Moderátor »

no ja mam tedkom na aute "ladak" nejakej no name...a kdyz brzdim motorem kurna to je strelba :-D ve vnitr je to slyset decentne relativne...ale venku otravujes vsechny...moje rada,na tohle se vysrat a radis byt potichu uz hledam normalni tlumic kterej bude potichu...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Bohhy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bohhy »

Ja mam na e34ce misto katu rezonatory, pak standartni stredovej tlumic a pak dozadu jen dve trubky a taky to takhle praska, ale dela to taky peknej kraval. Jeste to umocnily svody z M3. A jeste takova vec co se nam povedla, mam na konci duplex a na kazdy roure rzdvojenou koncovku domaci vyroby a ta pri omezovaci (jen pri omezovaci, ne pri pridani plynu nebo podobne, jako sou takovy ty kraviny co maj napodobit turbo zvuk a podobne)kratce piskne jako pistala.
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od nicoczech »

Co vy asi moc nemyslíte na sousedy že když se ráno vracíte z kalby třeba :D
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MattyX Moderátor »

nicoczech píše:Co vy asi moc nemyslíte na sousedy že když se ráno vracíte z kalby třeba :D

z kalby se vetsinou nevracim domu autem :roll: :lol: jinak tedkom jezdim bez zadniho dilu vyfuku pac upadl a to co tadyk kolega chce tak to me dela porad :D i pri prerazeni kvaltu,brzdeni motorem :D to je sileny to strili jak kulomet tedka :D boze prosim uz normalni vyfuck :P
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od nicoczech »

MattyX píše:
nicoczech píše:Co vy asi moc nemyslíte na sousedy že když se ráno vracíte z kalby třeba :D

z kalby se vetsinou nevracim domu autem :roll: :lol: jinak tedkom jezdim bez zadniho dilu vyfuku pac upadl a to co tadyk kolega chce tak to me dela porad :D i pri prerazeni kvaltu,brzdeni motorem :D to je sileny to strili jak kulomet tedka :D boze prosim uz normalni vyfuck :P

A já si koupim kuli zvuku laďák za 10000 ale jen takovej dunivej pěkně chrochtající vůbec to nepřipomíná to co má tady frajer na tej 325 :)
Blahycz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Blahycz »

No ja sem si nechal u Isa vykuchat jen koncovej tlumic,ani nevim co to je za vejfuck ale kdyz se to zahreje tak to je jak pila a solidni zadnej prskot jak ten na tom videu!!
TomsonT

#16 Příspěvek od TomsonT »

Když už jsme u toho doporučí mi někdo zadní díl výfuku na E36 325 coupe? Nevím jak vybrat... Nechci nic s čím bych budil sousedy,prostě něco úplně decentního...
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od BMWPower »

TomsonT píše:Když už jsme u toho doporučí mi někdo zadní díl výfuku na E36 325 coupe? Nevím jak vybrat... Nechci nic s čím bych budil sousedy,prostě něco úplně decentního...

Remus. :wink:

Jinak k tomu praskání...závodní auta praskaj trošku líp a krásněji než tuning chrchla z odkazu na youtube... :D :lol:
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od mathias22 »

remus na dvou a pule s kompet trubkama?to je randal jak kurva!o decentnim zvuku se neda mluvit!
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od BMWPower »

mathias22 píše:remus na dvou a pule s kompet trubkama?to je randal jak kurva!o decentnim zvuku se neda mluvit!

Se tady bavíme taky jen o zadním dílu. Jinak Remus není moc hlučnej a když už tak má pořád příjemnější zvuk než nějaký kuchání apod... :wink: Já na e34 měl střední a poslední díl a pořádnej zvuk to chytalo až někde od 3500ot/min.
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od mathias22 »

jj jasne,je to rozhodne lepsi!kamarad ma 325i a je to uz na neutralu jak traktor!proste hruza!ja mam origo vyfuk,a tam je nnejhezci zvuk,a ne to kazit !!jsem jnm pro design-tzn.na origo konccovy tlumic navarit jnm koncovku a je to!me se origo zvuk libi!a sport filtr ti udela o neco lepsi zvuk v kabine!
Odpovědět