Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Carbon airbox M3 E36 3.0
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemohl by někdo poradit, jak je nejlepší vyřešit přívod vzduchu do toho sání?
Já mám ten vzduchovej filtr jakoby za světlem a zdá se mi, že tam jde málo vzduchu, hlavně v malý rychlosti (od 50ti to už jede jak má). Napadlo mě tam dát AL trubku od podlahy, ale zase to bude v létě brát ten nejteplejší vzduch od silnice. A nádech do kapoty dělat rozhodně nechci. Nejde to nák nabastlit, aby to šlo přes ledvinky?
Já mám ten vzduchovej filtr jakoby za světlem a zdá se mi, že tam jde málo vzduchu, hlavně v malý rychlosti (od 50ti to už jede jak má). Napadlo mě tam dát AL trubku od podlahy, ale zase to bude v létě brát ten nejteplejší vzduch od silnice. A nádech do kapoty dělat rozhodně nechci. Nejde to nák nabastlit, aby to šlo přes ledvinky?
-
- Kontaktovat uživatele:
balda88 píše:Buď udělej nasávájí kde proudí vzduch na brzdy nebo pokud nebudeš jezdit s autem v zimě když nejsou mohl tak bych vyndal mlhovky, místo nich koupil záslepky, do té jedné bych udělal díru na tu napojil rouru a přímo k sání.
Ta mlhovka je slušnej nápad. Náfuk k brzě mi napadnul jako první, ale bojim se abych tám právě nějak nenarušil to proudění vzduchu k brzdě

-
- Kontaktovat uživatele:
Anton píše:balda88 píše:Buď udělej nasávájí kde proudí vzduch na brzdy nebo pokud nebudeš jezdit s autem v zimě když nejsou mohl tak bych vyndal mlhovky, místo nich koupil záslepky, do té jedné bych udělal díru na tu napojil rouru a přímo k sání.
Ta mlhovka je slušnej nápad. Náfuk k brzě mi napadnul jako první, ale bojim se abych tám právě nějak nenarušil to proudění vzduchu k brzdě
Tak to asi udělej místo těch mlhovek, protože bys musel ten náfuk na brzdu zaslepit aby to foukalo kam bys potřeboval. Někdě na fotce jsem viděl jak to někdo měl tu díru v té záslepce a vypadalo to zajímavě. Možná by nebylo udělat i přepážku mezi motorem a tim nasavim, kluci to maji taky docela dost udělaný tak na závodech.
-
- Kontaktovat uživatele:
balda88 píše:Anton píše:balda88 píše:Buď udělej nasávájí kde proudí vzduch na brzdy nebo pokud nebudeš jezdit s autem v zimě když nejsou mohl tak bych vyndal mlhovky, místo nich koupil záslepky, do té jedné bych udělal díru na tu napojil rouru a přímo k sání.
Tak to asi udělej místo těch mlhovek, protože bys musel ten náfuk na brzdu zaslepit aby to foukalo kam bys potřeboval. Někdě na fotce jsem viděl jak to někdo měl tu díru v té záslepce a vypadalo to zajímavě. Možná by nebylo udělat i přepážku mezi motorem a tim nasavim, kluci to maji taky docela dost udělaný tak na závodech.
Odstinovat to budu určitě. Tenhle to má udělaný taky zajímavě

http://www.youtube.com/watch?v=XETjdN77qwE
- LiborM
- Kontaktovat uživatele:
Ono je rozdíl, jestli máš, nebo nemáš váhu vzduchu,ale myslím, že na tom tvém není, což je podstatný rozdíl. Kdybys ju měl, musíš přívod řešit odspodu,ale´pokud ji nemáš, můžeš to vyřešit jako já.
Udělal jsem si z hliníkového plechu stínění teplého vzduchu v motorovém prostoru a přívod vzduchu jsem zachoval originál díl, který je zasunut do originál airboxu ,kde je vzduchový filtr ,pouze jsem ho lehce zařízl,aby nebyl opřený o šišku(green filtr),protože by to bylo jinak moc natěsno.
Přívod vzduchu je dostatečný, protože to bere od ledvinek.
Je to díl č. 11
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... cartridge/
Udělal jsem si z hliníkového plechu stínění teplého vzduchu v motorovém prostoru a přívod vzduchu jsem zachoval originál díl, který je zasunut do originál airboxu ,kde je vzduchový filtr ,pouze jsem ho lehce zařízl,aby nebyl opřený o šišku(green filtr),protože by to bylo jinak moc natěsno.
Přívod vzduchu je dostatečný, protože to bere od ledvinek.
Je to díl č. 11
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... cartridge/
- Přílohy
-
- SDC10561.JPG (155.12 KiB) Zobrazeno 4191 x
Bmw M3 e36 3.0i Greenhell
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q