Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

OMV Premium Diesel alebo Shell V-Power Diesel?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Serifus

#21 Příspěvek od Serifus »

paveld píše:
Serifus píše:Je to skutečně tak. Je to interní záležitost Shellu. Nesmím o tom ani mluvit. Už tak tu porušuju pravidla. Takže sry. Prostě mi věřit můžete, nebo ne. Faktem je, že to poznáte jedině rozborem, nebo tím, že natankujete na Slovensku a pak zase v ČR. Rozdíl tam bude. Ale od desíti k pěti.

A nedelas spis pro OMV, ze to pises takhle a delas shellce horsi reklamu? :lol:

Dobrá dedukce :D Ale jak jsem řekl. Shell.
vilejs

#22 Příspěvek od vilejs »

ja mam lepsi pocit z OMV ako zo SHELL nafty.ale podlamna je to fuk.davam sprint diesel a som rad ze mozem jazdit.zatial najlepsia nafta co som mal bola texaco,ale to tu nepredavaju:(ta mala ine prdy!!
KAMIL740

#23 Příspěvek od KAMIL740 »

proc ma vyssi cetanove cislo ty vnitri zalezitost shellu
KAMIL740

#24 Příspěvek od KAMIL740 »

a rozdil mezi slovenskem a cechama uz je jenom v tom kdyz koupili celou sit totalu a avanti tak nikdo neresil co je v nadrzich za bordel kdezto v sk se poctive cistily a nenechavaly ty sracky coé se tam nazbiraly za ty roky proste vyjebanci v cechach vydelat za jakoukoli cenu jsou to aroganti pice
Ramcoo

#25 Příspěvek od Ramcoo »

o tomhle tematu neco malo vim,

V-Power diesel (VPD) se opravdu nedováží a nejspíš nikdy dovážet nebude, u nas se už nejaký ten rok vyrábí.
A vyrabi se v Kralupech, ze stejny nafty jako diesel pro jakou koli síť ČS, pouze se do ní přidávají aditiva shellu,ale jinak kvalitou se schoduje s německým i jakým koliv jiným VPD, pokud se povede uvařit . začátkem roku se začal vyrábět i ve Střelicích (Brno), co mám poslední informace, tak se tam moc nevedlo přidávatat aditiva, jednou tam toho dali hodně, jindy zase vubec, na některy čerpačky se dokonce vozíval normální diesel s nálepkou VPD, například čerpačka Ladná na D2, že jo Serifus?!
Jinak všechny nafty a benziny se vyrabí tak, že např. řepkový olej se do každé várky přidávajá přibližně, v rafinerce musí pouze dodržet dlouhodobý průměr, takže jednou na čerpačce mužete natankovat naftu s 3% řepky a jindy zase s 1%. Jediný co Shell dováží je V-Power Racing, myslím že z Regensburgu, ostatní se vaří v ČR.
U OMV si nejsem 100% jistý, ale myslím že všechna Carrera a další "srágory" se dováží, jinak klasický diesel i benzin je ten samý jako u Avanti, Shellu, Agipu, JETu atd atd.
U Totalu je to trošku jiný, ty mají rafinerku kousek za hranicema v Hartmansdorfu, takze zalezi na aktualni cene.

Kazdopadne zasobovani PHM je financne a logisticky dost slozita zalezitost, kterou je ve skratce dost složité popsat, ale u velkych siti čerpaček to vesměs funguje jak jsem napsal.

Jinak muzu potvrdit Serifusova slova, ze Extra a VPD jsou skoro totozne. I proto se produkt Extra v CR stahuje a nahrazuje se VéPéDéčkem.

To KAMIL740: ty hlavičko, jsem rád ze mate na slovensku tak pekne vycisteny nadrze, ale pletes se. I v cesku jsou krasne vycisteny a pravidelne, dokonce pravidelneji nez se na slovensku kalibruji tankovaci stojany 8O
KAMIL740

#26 Příspěvek od KAMIL740 »

tak o tom vim zase neco malo ja ty hlavicko a nejsem z SK ale z prahy a ty nadrze vycisteny nejsou nemel kraviny kdyz rohe predelavalo v cr rekuperace tak sem u tech nadrzi byl a ten bordel sem videl tak my nevykladej picoviny typu mame ciste nadrze porad my nikdo z vas chytraku nevysvetlil proc ma vpd vyssi cetan. cislo!!!!!!!!!!!!!!!§
KAMIL740

#27 Příspěvek od KAMIL740 »

a dalsi vec kde si u nas videl total???
Ramcoo

#28 Příspěvek od Ramcoo »

KAMIL740 píše:a dalsi vec kde si u nas videl total???

Třeba v Hustopečích, na Bohdalci, v Plzni....... celkem je jich v ČR asi 20. Čerpačky AS 24, je to pobočka skupiny Total.
Ale já jsem psal o Totalu spíš jako o distributorovi PHM.
Ramcoo

#29 Příspěvek od Ramcoo »

KAMIL740 píše:tak o tom vim zase neco malo ja ty hlavicko a nejsem z SK ale z prahy a ty nadrze vycisteny nejsou nemel kraviny kdyz rohe predelavalo v cr rekuperace tak sem u tech nadrzi byl a ten bordel sem videl tak my nevykladej picoviny typu mame ciste nadrze porad my nikdo z vas chytraku nevysvetlil proc ma vpd vyssi cetan. cislo!!!!!!!!!!!!!!!§

Za to SK se omlouvam, uz jsem byl trosku podrazdenej, kdyz jsem cetl tvoje vulgarni prispevky. Verim, ze tenkrat opravdu nejake cisteni nadrzi nefungovalo, kazdopadne dneska je to uz zavedena vec. Samozrejme se asi najde pumpicka kde to sidi, ale u vetsich spolecnosti tomu neverim.
KAMIL740

#30 Příspěvek od KAMIL740 »

na bohdalci ?? total kde??? v plzni kde hustopece ???? nesmysl totalu bylo asi +-37 vsechny koupil shell az na nektery ktery nemeli vyreseny pozemky tech vseho vsudy zbylo asi 2 nebo 3 a uz to taky nejsou totaly ale soukromy priklad liberec posledni sjezd ta u kruhace vylgarni prispevky pisu jenom kdyz mi nekdo leze na nervy tim ze pise picoviny a vi hovno nemam takovy lidi rad kdyz uz neco pisu musim o tom snad neco vedet taky nepisu na fora o stepeni atomu
mari

#31 Příspěvek od mari »

"Dávám naftu Shell a auto jede o strašně moc líp.Za plynem jde úplně jako blázen" Vždycky když někdo tohle vypustí tak chčiju. "A v Transitu to funguje úplně nejlíp,strašně málo potom žere" :lol: :lol: :lol: :palec:
To je stejný asi jako když auto umeješ,máš z toho dobrej pocit a zdá se že i najednou líp jede :lol: . Nafta je +- všude stejná(pokud jí někdo nenaředí vodou atd.), aditiva tam serou už v rafinerce ale kvůli jménu a prestiži napovídaj renomovaný firmy že tam dali ještě všechny možný detergenty, inhibitory koroze, deemulgační přísady, protipěnivostní aditiva atd. a pak to stojí víc a všichni jim žerou jak je to super kvalita. Nevěřte všemu co se třpytí. Takhle se totiž dělaj chytře prachy. Sou to kecy.
ton-up

#32 Příspěvek od ton-up »

Velmi zajímavá debata na ještě zajímavější téma. Ale těžko si po přečtení všech příspěvků udělat vlastní úsudek, každý tvrdí něco jiného. Já osobně tankuju obyčejnou Shell naftu, občas mu dopřeju V-Power. Subjektivně mi přijde, že tam trochu rozdíl je. Ale hlavně se tankováním u Shellu snažím minimalizovat riziko, že natankuju naftu ředěnou vodou nebo řepou nebo čímkoliv jiným ve větší míře, než je přípustné..
JackWhite

#33 Příspěvek od JackWhite »

[quote="KAMIL740"]tak o tom vim zase neco malo ja ty hlavicko a nejsem z SK ale z prahy a ty nadrze vycisteny nejsou nemel kraviny kdyz rohe predelavalo v cr rekuperace tak sem u tech nadrzi byl a ten bordel sem videl tak my nevykladej picoviny typu mame ciste nadrze porad my nikdo z vas chytraku nevysvetlil proc ma vpd vyssi cetan. cislo!!!!!!!!!!!!!!!§[/qu
Pane bože a ty si chodil do základní školy,že píšeš jak tatar skříženej s mongolem?
KAMIL740

#34 Příspěvek od KAMIL740 »

vis co mi muzes :mad: :mad: :mad: 2x po sobe co tady pisem diplomku ??? starej se o sebe tatare
JackWhite

#35 Příspěvek od JackWhite »

KAMIL740 píše:vis co mi muzes :mad: :mad: :mad: 2x po sobe co tady pisem diplomku ??? starej se o sebe tatare

já se fakt nedivím,že tady v Čechách panuje názor co majitel bmw to kretén 8)
KAMIL740

#36 Příspěvek od KAMIL740 »

tvuj nazor resis picoviny
Luckysheck
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Luckysheck »

Zdravim,

já tam dávám Verva diesel od Benziny, na 30 litrů dvě víčka VIFu a jsem maximálně spokojený. Nebudu říkat, že mi to dává 10,20 nebo 30 koníků více, ale subjektivní i objektivní realita je taková, že s naftou nějaké no name či i těch strašně moc vychvalovaných Shell se to nedá srovnávat. Lepší průběh točivého momentu a dálka za 5.8 a normal nafta stejný průměr rychlostní, stejná trať ve 2 lidech za 6,4 litrů. Zkuste to kluci taky a dejte vědět.
reiko82
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od reiko82 »

Trochu teorie do diskuze o naftě. Podstatný je, aby nafta vyhovovala normě ČSN EN 590:2004, potom Vám rozhodně nemůže poškodit motor! Otázkou druhou je jestli Shell prodává své prémiové palivo V-Power Diesel i v ČR a to neprodává, je to logisticky náročný vozit V-Power Racing z Německa a Rakouska, takže to na úvod.
Mohu všem doporučit tankovat u Benziny, OMV a Shellu, tedy u společností, ketré si nemůžou dovolit problém a jejich systém distribuce paliv je nastaven tak, aby se nic nestalo.
P.S. Serifusovi, děláš v Retailu nebo CRT? :)
reiko82
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od reiko82 »

Prozrazení informaci, které jsou v režimu Confidential tedy důvěrné, je velice zajímavě řešeno z pracovně-právního hlediska v pracovní smlouvě:)
ale nic se nesmí přehánět:)
Kdo by poté poskytoval info a upozorňoval na nesmysly!

http://auto.idnes.cz/test-nafty-v-nemec ... tomoto_fdv

Koukněte na tento článek z odborného časopisu AutoDiesel, mezi námi srovnejte výsledky testu olejů a s inzerenty:)

Zdravím Serifuse
Tehu

#40 Příspěvek od Tehu »

za tech par tydnu co mam 330dT jsem tankoval pouze OMW a ten naposledy jsem tam hodil na shell V-Power Diesel a zadny rozdil jsem nepocitil takze bych rekl z vlastni zkusenosti ze se ty 3kc na litr navic vubec nevyplatiii
Odpovědět