Čau, Mirek
Mám dotaz na to rameno, co jsi měnil.
To co jsi měnil je tzv. horní a chtěl bych vědět za kolik jsi ho sehnal a za kolik se prodává to spodní.
Ještě bych se tě chtěl zeptat jestli nevíš čím by mohlo být že se mi pořád při malých rychlostech (cca do 10 km/h) a vytočených kolech případně po projetí větší nerovnosti spouští ABS případně se vypne - signalizace na přístrojovce. Je to u 535i E34
Hlavně při brždění. Kmital mi přitom i volant. Dělalo to nepravidelně. Musel jsem víc dupnout na brzdu, abych tomu předešel. Po opravě můži lehce přibrždovat.
menil jsi jen jedno? Kolik to stalo? Me to taky kmita do volantu pri brzdeni a pri cca 180.....ale snad to budou jen silembloky...ted jsem je menil na zadku....
Chlapi bavite se vsichni o e34 , ten obr. je rameno z e30.
To kmitani do volantu pri brzdeni by mohli byt krive kotouce. Ale jestli chcete mit jistotu tak na zdviz a mrnete na vule atd. Jinak na e30 i 34 mam hromadu starsich dilu za rozum. ceny
Tomy píše::?: Chlapi bavite se vsichni o e34 , ten obr. je rameno z e30.
To kmitani do volantu pri brzdeni by mohli byt krive kotouce. Ale jestli chcete mit jistotu tak na zdviz a mrnete na vule atd. Jinak na e30 i 34 mam hromadu starsich dilu za rozum. ceny
Tomy: Máš v podstatě pravdu. Řešili jsme to na sedmě, je všeobecně známo, že E32 / E34 s tímhle mají problémy. Byly to kotouče, typicky rozechvívaly volant na přechodu mezi 80-100 km/h. Silentbloky horních ramen to dostaly zpátky do přijatelných mezí, pravda je ale ta, že jakoukoli vibraci způsobuje nerovnoměrnost rotujících hmot a přesně tam je třeba hledat příčinu. Takže kotouče, pneumatiky, disky, ložiska atd. Zajímavý, že každej řeší jenom důsledky, ale nejde po příčině.