pepus píše: voko21> to predelani cerpadla sis nechal udelat kde / za kolik? vypada to docela zajimave, to resi zajiste i problem se skakanim otacek na volnobeh, ne?
Dělal mi to známej tady v Plzni a já mu asistoval, ale měl jsem to lehčí tím, že mam E34-524td s motorem M21 a použili jsme mechanický čerpadlo z E28-524td, která má stejnej motor M21, takže nebyly nutný další úpravy, mimo napojení čerpadla na vodu a zavedení lanka k pedálu. Čerpadlo z 525td(s) je trochu jiné.
5k mě stálo to čerpadlo, hadice a "T"kusy tak do 200kč, +nějaké to pivo

a cigára

, takže celá výměna do 5200kč. Čas mechanika jsem neplatil, dělal mi výměnu doma ve volných chvílích a byl to známej. Na výměnu čerpadla stačilo celkem tak 6 hodin na dvě etapy a napojení na vodu a zavedení plynového lanka, tak 4 hodiny(to jsem dělal už sám). To původní (plně funkční)čerpadlo jsem prodal tuším za 6k, takže mi to nestálo nic.

Jenom čas.
Čerpadlo jsem měnil, protože byl a ještě je někde studenej spoj a dělalo to hovadiny do elektroniky čerpadla. Nikdo nemohl najít kde to je spojený a tahat nový dráty mě připadalo jako větší vopruz, než výměna čerpadla. Navíc by to stálo podstatně víc než zvolená varianta. Navíc je to teď živější odspoda a o spolehlivosti ani nemluvim. Jediný mínus je to, že mi neukazuje Ekonomometr.