Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problém...nejde centrál

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
martyn_1

#1 Příspěvek od martyn_1 »

Zdravíčko, mám problém, nejde mi centrál, ze začátku to bylo tak, že sem auto zamknul, např. u benzínky a po zaplacení sem nemoh třeba deset minut odemknout(nemám dálku). Minulej týden se mi ale už odemknout nepodařilo ani po hodině, tak sem musel vysklít okýnko...no a jelikož už se mi nechce nic vysklívat a uklízet střepy, tak bych byl vděčnej, kdyby se našel někdo, kdo má s něčím podobným zkušenost a poradil by... Jo a od tý doby, co mi to začalo blbnout, tak mi občas přestává hrát rádio, na kterým se mi vyresetujou přednastavený stanice a taky šíbru se občas nechce chodit.... Jakoby všechny tři tyhle věci byly nějak propojený..... poraďte pls ... Nejsem zrovna elektrikář... :cry:
AndrejKv

#2 Příspěvek od AndrejKv »

treba pripojit diag, podivat se co se deje v ZKE. Pro zacatek...
Milda

#3 Příspěvek od Milda »

Zkus odpojit baterii tak na 24 hodin.Nic to nestojí a může to pomoct.
AndrejKv

#4 Příspěvek od AndrejKv »

...jo, a take postupne otevrit/zavrit vsechny dvere, plivnout na celni sklo, umyt svetlomety a kopnout do kazdyho kola :D trochu to pripomina tanec africkych samanu ... :)
odpojenim baterky se maximalne vyresetuji adaptacni hodnoty, na pricinu potuchy to mit vliv zajiste nebude..
Milda

#5 Příspěvek od Milda »

AndrejKv píše:...jo, a take postupne otevrit/zavrit vsechny dvere, plivnout na celni sklo, umyt svetlomety a kopnout do kazdyho kola :D trochu to pripomina tanec africkych samanu ... :)
odpojenim baterky se maximalne vyresetuji adaptacni hodnoty, na pricinu potuchy to mit vliv zajiste nebude..

Možná jsem z Afriky,ale mě to již několikrát pomohlo když se dohadovala elektronika na autě.Do ničeho nikoho NENUTÍM,jen jsem chtěl poradit.
John
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od John »

Neřešil jsi to před týdnem zde ?
martyn_1

#7 Příspěvek od martyn_1 »

jo řešil.....ale ted to mělo aspon větší ohlas...:) Přes noc sem zkusil odpojit tu baterku a zatim se mi radio ani šíbr nevysraly, ale centrál sem radši ještě nezkoušel... tak uvidim.... mohlo by to bejt zoxidovanejma svěrkama na baterce? :cry:
Toydolls

#8 Příspěvek od Toydolls »

martyn píše:jo řešil.....ale ted to mělo aspon větší ohlas...:) Přes noc sem zkusil odpojit tu baterku a zatim se mi radio ani šíbr nevysraly, ale centrál sem radši ještě nezkoušel... tak uvidim.... mohlo by to bejt zoxidovanejma svěrkama na baterce? :cry:

No to by mohlo,ale pokud je mas zoxidovany, tak to koukej napravit:)

Jinak pokud by ti problemy neprestaly, tak myslim,ze vic se radit ani neda,proste musis na diagnostiku a budes chytrejsi

A muzu se mylit,ale kdyz ja zamknu centralem pokud me nefunguje, tak klickem dvere u ridice otevru aniz bych musel rozbijet okno
martyn_1

#9 Příspěvek od martyn_1 »

hele a nevite, kde se v elektrice schází radio a sterače? protože třeba chci zapnout stěrač a vypne se mi rádio i stěrač, tak by to mělo bejt vysraný někde, kde se tydle dvě věci scházej... nedivil bych se, kdyby v tom samým místě byl i ten problém s centrálem a šíbrem.... dík za tipy
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matal Moderátor »

A co takhle navštívit odborníka? odkud jsi? V Brně bych věděl o jednom..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
martyn_1

#11 Příspěvek od martyn_1 »

praga
John
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od John »

Kdybys měl cestu do Děčína tak ti s tím problémem můžu pomoci.
Catalyst

#13 Příspěvek od Catalyst »

Toydolls píše:
martyn píše:jo řešil.....ale ted to mělo aspon větší ohlas...:) Přes noc sem zkusil odpojit tu baterku a zatim se mi radio ani šíbr nevysraly, ale centrál sem radši ještě nezkoušel... tak uvidim.... mohlo by to bejt zoxidovanejma svěrkama na baterce? :cry:

Jinak pokud by ti problemy neprestaly, tak myslim,ze vic se radit ani neda,proste musis na diagnostiku a budes chytrejsi

A muzu se mylit,ale kdyz ja zamknu centralem pokud me nefunguje, tak klickem dvere u ridice otevru aniz bych musel rozbijet okno

Mno .. to neni celkom pravda. Starsie rocniky bez elektriky neotvoris, par skusenosti uz s tym moji kamosi maju.. a pritom je to rovnako jak na petke tak na sedmice.
mike525
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mike525 »

Catalyst píše:
Toydolls píše:

Mno .. to neni celkom pravda. Starsie rocniky bez elektriky neotvoris, par skusenosti uz s tym moji kamosi maju.. a pritom je to rovnako jak na petke tak na sedmice.

Nevim teda jake "starsie rocniky" mas namysli ale moje e34 z r.88 bez baterky bezproblemu odemyka spolujezdcovym zamkem.
Catalyst

#15 Příspěvek od Catalyst »

Vidis to a to je preto, lebo to ma fungovat. Aj u vodica. Lenze casto su v zamkoch vylamane zubky a pak to neotvoris.. Starsie sedmicky a petky ale bez elektriky sa central nedal otvorit. Chalan to pak riesil tak ze vybral ziarovku z osvetlenia SPZ a 5 voltami tlacil co to do baterky.. po 2 hodinach to centralom otvoril a dobil uz pak normalne.
mike525
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od mike525 »

Catalyst píše:Vidis to a to je preto, lebo to ma fungovat. Aj u vodica. Lenze casto su v zamkoch vylamane zubky a pak to neotvoris.. Starsie sedmicky a petky ale bez elektriky sa central nedal otvorit. Chalan to pak riesil tak ze vybral ziarovku z osvetlenia SPZ a 5 voltami tlacil co to do baterky.. po 2 hodinach to centralom otvoril a dobil uz pak normalne.

Nechci se hadat, mozna se mi to jen zdalo, ale cetl jsem v nejakem manualu o 5kach ze prave pri vybite baterce se da auto otevrit POUZE spolujezdcovymi dvermi(zamkem) a jestli si vzpominam dobre byla tam i zminka o tom ze je pak treba jednotlive zamky sesynchronizovat...
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pivson »

mike525 píše:
Catalyst píše:Vidis to a to je preto, lebo to ma fungovat. Aj u vodica. Lenze casto su v zamkoch vylamane zubky a pak to neotvoris.. Starsie sedmicky a petky ale bez elektriky sa central nedal otvorit. Chalan to pak riesil tak ze vybral ziarovku z osvetlenia SPZ a 5 voltami tlacil co to do baterky.. po 2 hodinach to centralom otvoril a dobil uz pak normalne.

Nechci se hadat, mozna se mi to jen zdalo, ale cetl jsem v nejakem manualu o 5kach ze prave pri vybite baterce se da auto otevrit POUZE spolujezdcovymi dvermi(zamkem) a jestli si vzpominam dobre byla tam i zminka o tom ze je pak treba jednotlive zamky sesynchronizovat...

Ano je to tak, dle manuálu otevřít možno pouze u spolujezdce
Frenky

#18 Příspěvek od Frenky »

jo, jo. to vám môžem na 100% potvrdi?. jak je odpojená elektrika, tak vodičové dvere sa nedajú odomknú? (E34 1990). sa mi vybila batérka a vtedy som na to prvý krát prišiel. ale potom som zbledol, keď som došiel k spolujazdcovým a tie neišli otvori? vôbec (neskôr som prišiel nato, že ani pri elektrike). ale mal som celkom š?astie, asi o hodinku som sa vrátil k autu že idem pomôc? niektorému oknu... a len tak som ešte skúsil otoči? a asi na posledné výpari z káblov sa mi otvorili jedny zadné dvere...uffff
Frenky

#19 Příspěvek od Frenky »

zatial sa mi najviac páčil centrál, čo som mal na AUDI. bol podtlakový, ovládaný elektrickým kompresorom. nepotreboval riadiacu jednotku, ani kopec káblov. z každých dverí išla 1 hadička do kompresora v kufri a vo vodičových dverách bol 1 spínač. keď prišiel povel, kompresor urobil podtlak. pri ňom bol mechanický podtlakový spínač a keď dosiahol potrebný podtlak/pretlak, tak kompresor odpojil... a naopak. proste 5 hadičiek od dverí, 2 káble od šoféra, +- do kompresora a celý centrál hotový. a nepotreboval ani zis?ova? polohu zámkov, lebo keby prišlo k poruche hadičky, nebude podtlak a tak nezavrie ani jeden.

teraz čo mám v 535, tak sa mi sekol 1 kábel a bol som tam pol dňa, kým som našiel ktorý. som zamkol a centrál sa sám vzápätí odomkol... som nakoniec zistil, že mám seknutý jeden kábel na motorčeku v kufri.
mengi

#20 Příspěvek od mengi »

Jo, podtlaky. Známý měl mercedes S-klasse 91, pod zadní sedačkou měl obrovskou vzduchovou rozvodnu, pak se mu podělalo čerpadýlko - 20K.
A ty dveře spolujezdce jsme už taky řešili. Potáhnout kliku do poloviny, otočit klíčkem a dotáhnout kliku na doraz. Dveře se otevřou.
Odpovědět