Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 tds - další problém, nejde otočit motorem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
ThatsMe

#41 Příspěvek od ThatsMe »

Sundal jsem to normálním 11 nebo 12 mm ořechem...
ViktorDDD

#42 Příspěvek od ViktorDDD »

to som už skúšal tuším tam ide 10 či 11 ale ide to dosť ťažko povoliť a nechcem aby mi ten orech na tej šrube preskočil tak chcem na to kúpiť orech ktorý tam patrí
ThatsMe

#43 Příspěvek od ThatsMe »

Určitě je to jistější, ten šroub je hrozně dotažený, já jsem na něm ukroutil prodloužení ráčny. :) Ale i přesto jsem ho pak tím ořechem povolil bez nejmenšího poškození.
beny-maser

#44 Příspěvek od beny-maser »

oldaf píše:Se sundaným čerpadlem jsem taky jednou motorem nechtíc otočil a rozvody se mi přeskočily. Takže už si na to bávám bacha :D To že ti nejde motorem protočit je určitě tím že se ti to opírá o ventily. Stačí aby vačka byla oproti spodku o kousek vedle a opře se to. Jinak přípravek je opravdu lepší podložit, motor táhne líp od spodu, spousta lidí nadává že TDSo od spodu nejede ale rozvody si pořádně nenastavěj.

za to že tds netáhne od spodu může velké turbo,které potřebuje hodně vzduchu aby plnilo,jednou jsem zkušebně měřil tlak turba a je to tak, dokud nemá motor nafoukáno 1bar tak nechce táhnout a chová se jak diesl,jakmile se začne zvedat tlak auto začne táhnout
oldaf

#45 Příspěvek od oldaf »

To bych netvrdil. Bude to spíš takhle naprogramovaný. Já jezdím TDSo s mechanickým čerpadlem a sériovým turbem a zátah to má od 900ot/min.
beny-maser

#46 Příspěvek od beny-maser »

oldaf píše:To bych netvrdil. Bude to spíš takhle naprogramovaný. Já jezdím TDSo s mechanickým čerpadlem a sériovým turbem a zátah to má od 900ot/min.

fakt jo? to bych teda neřek,jako že lanko?a to čerpadlo už není upravený na větší dávku?
oldaf

#47 Příspěvek od oldaf »

Čerpadlo z 2,4td z E28, rozdělovací hlava z TDS, upravenej přidavač v čerpadle, a trysky z mercedesu :D A neřeším už žádný problémy s řídícíma vstřikama, váhama vzduchu, smímače vzduchu, a další elektrický nespolehlivý blbosti.
beny-maser

#48 Příspěvek od beny-maser »

aha a když si za tebe stounu na křižovatce tak si mám rovnou pustit mlhovky až se budeš rozjíždět? :P
oldaf

#49 Příspěvek od oldaf »

To jenom když tomu naložím. Na asfaltu musej zůstávat tři čáry, dvě od gum a jedna od vejfuku
beny-maser

#50 Příspěvek od beny-maser »

a to ti to fak táhne jako táhne od 900ot? to mi drží PD volnoběh.
oldaf

#51 Příspěvek od oldaf »

Od volnoběhu mi to bere i čtyřka. Teď řeším rychejší diferák z 530d abych to memusel furt tak točit, protože skoro všude jezdím jen na pětku, takže potřebuju trochu zrychlit.
beny-maser

#52 Příspěvek od beny-maser »

pokud ti to táhne od volnoběhu tak se nedivím že jezdíš jenom na pětku,já jezdím na čtyřku abych to neměl mezi vesnicema podtočený,na tah potřebuju o tisíc víc :oops:
bibikuba

#53 Příspěvek od bibikuba »

když už tady řešíte to zrychlování tak já mám 36 325 tds touring rok 98 a ukrutně mi vadí ta krátká jednička!!Nevím jestli to je u káždý nafty u BMW ale to se nedá nějak pořešit???Ty rozjezdy sou fakt hrozný...
oldaf

#54 Příspěvek od oldaf »

Ta jednička je jen na takový cuknutí a hned řadit výš. Soudruzi v NSR to nezpřevodovaly zrovna nejlíp
bibikuba

#55 Příspěvek od bibikuba »

oldaf píše:Ta jednička je jen na takový cuknutí a hned řadit výš. Soudruzi v NSR to nezpřevodovaly zrovna nejlíp
A soudruzi z ČR si s tím neporadí???Nejde to nějak vyřešit :lol: Když to mám studený a nechci tomu nakládat tak mám pocit že mi jí někdo vždycky nandá zezadu-je to fakt otřes když mám za zadkem třeba hatapku myslím tím Fábii a mám pocit že ho brzdim :lol: :lol:
oldaf

#56 Příspěvek od oldaf »

bibikuba píše:
oldaf píše:Ta jednička je jen na takový cuknutí a hned řadit výš. Soudruzi v NSR to nezpřevodovaly zrovna nejlíp
A soudruzi z ČR si s tím neporadí???Nejde to nějak vyřešit :lol: Když to mám studený a nechci tomu nakládat tak mám pocit že mi jí někdo vždycky nandá zezadu-je to fakt otřes když mám za zadkem třeba hatapku myslím tím Fábii a mám pocit že ho brzdim :lol: :lol:
Převodovku přeskládat se asi moc nevyplatí. Zrychlím to celkově diferákem.
bibikuba

#57 Příspěvek od bibikuba »

oldaf píše:
bibikuba píše:
Převodovku přeskládat se asi moc nevyplatí. Zrychlím to celkově diferákem.
A to tam pásne třeba z 530D jak jsi psal bez nějakejch jinejch úprav nebo je to složitější??
oldaf

#58 Příspěvek od oldaf »

Nepásne, upravil jsem nápravnici, zavěšení diferáku, kardan a poloosy z 535 i s unašečema u kol.
bibikuba

#59 Příspěvek od bibikuba »

oldaf píše:Nepásne, upravil jsem nápravnici, zavěšení diferáku, kardan a poloosy z 535 i s unašečema u kol.
A jakej čekáš výsledek???Je to pokus nebo to klapne na sto procent :roll: Já teda budu radši čekat než se to hne než takovou úpravu..Ale docela mě to zajímá..Nejde tam třeba dát jen jiná skřín aby to malinko prodloužilo kvalty?
oldaf

#60 Příspěvek od oldaf »

V příštím týdnu to namontuju, už to mám všechno připravený. Na pětku by to mělo jet podle GPS při 3000ot/min 152km/h
Odpovědět