Zdravím všechny,
na autě mi vyskočila hláška(viz. obrázek)
Pročítal jsem fórum, volal do BMW servisu, ale každý říká něco jiného....
Auto jezdí převážně kratší vzdálenosti ve městě, má najeto cca 98000km, což se mi zdá málo na výměnu. Pomůže jet to provětrat na dálnici? Nebo něco jiného?
Kolik km ti ukazuje idrive do výměny DPF filtru? Chce to vzít zregenerovat někam na dálnici nebo rychlostní silnici. Jet aspoň 10-15 minut stabilně v otáčkách 2-2,5 tisíce.
mě už taky píše systém chybu PDF. Zkoušel sem jet 100 km ustálenou rychlostí cca 100km/h aby se filtr zregeneroval, ale nepomohlo. Zatim na to kašlu, protože nemám čas a peníze, ale filtr vyměnim. Auto má najeto cca 211 tis takže má nárok. Je fakt, že lítá z 80% dálnici. U tebe to hlasí poměrně brzo, ale jestli jezdíš fakt krátký trasy.... Zkusil bych udělat tu regeneraci a uvidíš, za to nic nedáš.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Spíš je problém to ježdění po městě, filtr nemá šanci se zregenerovat a jenom se zanáší. Povel k odpálení (vyčištění) se dá aktivovat přes diagnostiku a pak je potřeba dodržet podmínky (rychlostní) aby k tomu došlo. Ovšem jde o to jestli to pomůže, záleží na stavu toho DPFka.
Jj, hlavní problém jsou právě ty krátké vzdálenosti. Už jsem zažil auto, kde DPF odešlo po 65 000km. Jezdilo to od novoty pouze asi 10km denně. Do práce a z práce.Ten filtr prý začne teprve plnit svou funkci až se auto zahřeje na provozní teplotu.
mne to tiež v iDrive vypisuje denne , tak po prejdení 3km...ked zas zastanem a vypnem motor a znovu naštartujem tu chybu nevypisuje, až znova po prejdení tak 3km. Už tomu bude mesiac čo to začalo, a pritom som už dvakrát poriadne prevetral ,,bimmera,, po diaľniciach v Rakusku. Neviem či tá samotná regenerácia DPF už prebehla, výkon motora je stála rovnako silný ako bol. Do výmeny DPF mi iDrive píše ešte 140000km. Musím zájsť na diagnostiku, možno snímače sondy v DPF budu vadne. A ak nie tak ho dám vyčistiť alebo rovno odpáliť a zahodiť a bude pokoj
Už jsem to tu jednou někde psal, filtr se nechá vyčistit. Jsou na to různý prostředky, po demontáži filtru se naleje prostředek na vyčištění a nechá se určitý čas působit, pak se vabkou a vařicí vodou vypláchne.
Jinak na toyota foru jsem četl jednou něco o používané naftě, premiové a lepší nafty (Verva diesel apod.) - jestli se nepletu, jejich užívání BMW nedoporučuje - mohou způsobit zvýšené zanášení filtru (jeden člověk to tam přímo popisoval tak, že po natankování a projetí na normální nafty se DPF úspěšně vypálil a kontrolka zhasla)
Čištění je jedna věc ale povětšinou má malý nebo krátkodobý efekt, o tomto zde bylo napsáno již mnoho řádků. Já spolupracuji s jednou firmou kde se DPF/FAP prostě a jednoduše vykuchá a v řj se změní nastavení aby to nepočítalo s tlaky před a za filtrem. Vozidla pak jezdí bez problémů, zajímavé je že většina projde běžnýma emisema bez problémů. to že si při plném plynu zakouří jak po lehkém chipu to je dle mě jediné mínus. navíc se sníží spotřeba většinou o 0,5-1L
originalbmwparts píše:Čištění je jedna věc ale povětšinou má malý nebo krátkodobý efekt, o tomto zde bylo napsáno již mnoho řádků. Já spolupracuji s jednou firmou kde se DPF/FAP prostě a jednoduše vykuchá a v řj se změní nastavení aby to nepočítalo s tlaky před a za filtrem. Vozidla pak jezdí bez problémů, zajímavé je že většina projde běžnýma emisema bez problémů. to že si při plném plynu zakouří jak po lehkém chipu to je dle mě jediné mínus. navíc se sníží spotřeba většinou o 0,5-1L
O tom že by to mělo krátkodobý efekt jsem ještě neslyšel. V principu je filtr v podstatě bez opotřebení. Problém u něj po čase nastává že se v některých místech přicpe, což lze vyřešit právě chemií.
A co se týče demontáže filtru, bojím se že jednou přijde doba, kdy všichni kdo maji filtr venku, ho tam budou zase hodně rychle nandavat, protože po tom prostě na technickej půjdou (jako třeba HID sady výbojek). Nevím jak je to u nás s policajtama, zda můžou např. auto odstavit za účelem přezkoušení tech. stavu, ale jsou země kde to pro policii není problém a pokud to lidi budou takhle obcházek, je docela logický že se proti tomu něco podnikne.
Já mám filtr čištěnej před 20tkm a zatím bez jakýhkoliv problémů.
Jendix píše:Už jsem to tu jednou někde psal, filtr se nechá vyčistit. Jsou na to různý prostředky, po demontáži filtru se naleje prostředek na vyčištění a nechá se určitý čas působit, pak se vabkou a vařicí vodou vypláchne.
Jinak na toyota foru jsem četl jednou něco o používané naftě, premiové a lepší nafty (Verva diesel apod.) - jestli se nepletu, jejich užívání BMW nedoporučuje - mohou způsobit zvýšené zanášení filtru (jeden člověk to tam přímo popisoval tak, že po natankování a projetí na normální nafty se DPF úspěšně vypálil a kontrolka zhasla)
takže mi hcceš říct že já jak kokot jezdím na vervu diesel a omw maxxmotion a ještě tomu škodím..., ok tak to asi začnu tahat někde z traktorů....no to je fakt gól...zasrané auta
jestli nebude celé ukurvené dpf fakt lepší šmignout flexou a hodit do šáší.., jezdím jen na kvalitní naftu a do té ať je léto nebo zima ještě cpu aditiva.., raděj dobře pro motor než takovou minžárnu
tu úpravu jsem dělal na cizím autě, úprava na 168kW, spotřeba dle majitele 5L. Ke mně jel 100km trasu za 6,5L, zpět za 5L a prej nijak nešetřil a zkoušel i co dá. taky se mi to zdálo neuvěřitelný, ale DPF asi dělá dost.
pindour píše:tu úpravu jsem dělal na cizím autě, úprava na 168kW, spotřeba dle majitele 5L. Ke mně jel 100km trasu za 6,5L, zpět za 5L a prej nijak nešetřil a zkoušel i co dá. taky se mi to zdálo neuvěřitelný, ale DPF asi dělá dost.
no opravdu neuvěřitelný, ale posuzovat to na 100km mi přijde trochu ukvapený.. jsou trasy (např. tábor - čb) kdy cestou tam mám spotřebu o 0,5-1 nižší.. je to dáno terénem.. jako další věc je přesnost palubního počítače... u mě po chipu ukazuje malinko míň než je realita..