Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 zvuky z podvozku

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
BMWDRIVER

#1 Příspěvek od BMWDRIVER »

Mam dotaz, vymenil jsem na sve E60 komplet podvozkove dily jako jsou ramena, tycky stabilizatoru, stabilizator vc ulozeni, cepy rizeni, sportovni tlumice a pruziny vcetne ulozeni.

Pres to vsechno se mi na nerovnostech (na dobre silnici a pri vyssich rychlostech je klid) ozyva jemne tupe tukani (nekde vule), uz nevim zda by mohla byt volna nebo vymlacena napravnice, jestli je to technicky mozne nebo jeste me napadaji loziska v kolech. Zvuk jde z oblasti praveho kola.

Pokud mate nekdo rozumnou radu nebo stejny problem, budu rad za kazdy nazor k vyreseni situace. Docela me to sere, kdyz jsou ostatni dily nove...
hurvajs77

#2 Příspěvek od hurvajs77 »

To by mě také zajímalo. Sice jsem zatím nic neměnil, ale klepe mi přední náprava. Na rovné silnici je klid, ale na rozmlácených lokálkách mne to fakt deptá... :-(
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
HonzaX

#3 Příspěvek od HonzaX »

Máš ARS ?
BMWDRIVER

#4 Příspěvek od BMWDRIVER »

nevim co je ARS
COM17

#5 Příspěvek od COM17 »

Ahoj mohli by zo být tyčky řízení, pod tou manžetou je to takovej kloubek, ve kterém se to dost často na našich silnicích vymlatí a pak to dělá bordel.
HonzaX

#6 Příspěvek od HonzaX »

ARS je jinak řečený Dynamic Drive, pokud jsou všechny vůle na podvozku v pořádku šel bych po tom. U E60 byl problém občas v tom že se vysokotlaké hadice opírají někde o káru, tak to způsobovalo tupé rány od podvozku.
To je jedna věc, druhá je že když už je přední stabilizátor trochu ochozený tak se přenáší rázy do celého systému. A třetí věc. Hodně často cvakají výztuhy co jdou od předních klobouků k motorové stěně, doporučuje se je povolit a znovu utáhnout. To cvakání se přenáší jakoby od tlumičů až k motorové stěně.
Laco19

#7 Příspěvek od Laco19 »

BMWDRIVER píše:... vymenil jsem na sve E60 komplet podvozkove dily jako jsou ramena ...

Mozno som posledny co to nevedel :wink: ale "silentbloky" ramien sa dotahuju na zatazenom aute (3 x 68kg + 21kg a plna nadrz, auto o 3-4cm nizsie). Inac vraj vydrzia iba 15-30t. km.
Skoda by bolo o rok menit diely opat ak si to tak neurobil.
Drroman

#8 Příspěvek od Drroman »

Takhle se to delalo i na passatu a audine,protoze kdyz to utahnes a pak das na kola tak se ty silentbloky napruzi prave vahou auta a jsou porad napruzene.
BMWDRIVER

#9 Příspěvek od BMWDRIVER »

Tyčky jsou taky nové, díky zatím za rady, až postoupim k odstranění, hodím to sem.
BMWDRIVER

#10 Příspěvek od BMWDRIVER »

Jinak ARS nemám
avana

#11 Příspěvek od avana »

HonzaX píše:ARS je jinak řečený Dynamic Drive, pokud jsou všechny vůle na podvozku v pořádku šel bych po tom. U E60 byl problém občas v tom že se vysokotlaké hadice opírají někde o káru, tak to způsobovalo tupé rány od podvozku.
To je jedna věc, druhá je že když už je přední stabilizátor trochu ochozený tak se přenáší rázy do celého systému. A třetí věc. Hodně často cvakají výztuhy co jdou od předních klobouků k motorové stěně, doporučuje se je povolit a znovu utáhnout. To cvakání se přenáší jakoby od tlumičů až k motorové stěně.

ARS nemám, ale když točím volantem třeba na místě, něco přitom lupne, jako by byla někde vůle. Dvakrát jsem to kontroloval na zvedáku a nikde nic, ani na STK nic nenašli. Napadlo mě buď řízení nebo uložení tlumičů, co myslíš?
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jendix »

od pár lidí jsem v souvislosti s e60 slyšel o vůli v řízení, možná je to i tvuj případ..
M4we

#13 Příspěvek od M4we »

avana píše:ARS nemám, ale když točím volantem třeba na místě, něco přitom lupne, jako by byla někde vůle. Dvakrát jsem to kontroloval na zvedáku a nikde nic, ani na STK nic nenašli. Napadlo mě buď řízení nebo uložení tlumičů, co myslíš?

Pravděpodobně to dělají čepy na řízení. Několikrát jsem se s tím setkal na různých autech. Lupání při otáčení na místě z míst pod motorem. Sundat kola, zkontrolovat, kde je nějaká čístá (rozuměj ošoupaná) část v porovnání s ostatními, nevím jak to nazvat :D
avana

#14 Příspěvek od avana »

M4we píše:
avana píše:ARS nemám, ale když točím volantem třeba na místě, něco přitom lupne, jako by byla někde vůle. Dvakrát jsem to kontroloval na zvedáku a nikde nic, ani na STK nic nenašli. Napadlo mě buď řízení nebo uložení tlumičů, co myslíš?

Pravděpodobně to dělají čepy na řízení. Několikrát jsem se s tím setkal na různých autech. Lupání při otáčení na místě z míst pod motorem. Sundat kola, zkontrolovat, kde je nějaká čístá (rozuměj ošoupaná) část v porovnání s ostatními, nevím jak to nazvat :D

Vím co myslíš.... Snad to bude vidět, abych to mohl vyměnit, sere mě to. Ale nechápu, proč to není vidět na STK :(
Couloo

#15 Příspěvek od Couloo »

Mam stejny problem a je to vule v rizeni. U E60 celkem bezna zavada. Takze bud repas nebo vymena za nove coz je financne nekde jinde.
avana

#16 Příspěvek od avana »

Couloo píše:Mam stejny problem a je to vule v rizeni. U E60 celkem bezna zavada. Takze bud repas nebo vymena za nove coz je financne nekde jinde.

Takže se musí řízení komplet vyměnit, nestačí jen ty čepy? Zjišťoval si cenu za výměnu? Dík
srek666

#17 Příspěvek od srek666 »

na zadni nebo predni
srek666

#18 Příspěvek od srek666 »

na zadni nebo predni ti to cvaka me to delala hokejka celou zadni napravu ulozeni tlumice atd jsem vymenil jen ne hokejku a kdyz to nepreslalo tak mi poradily hokejku ktera je pridelena na tehlici
Thomas1234

#19 Příspěvek od Thomas1234 »

Čau chlapi,
vyplňte tento krátký dotazník

http://s.click4survey.cz/b1a8f588

A třeba budeme mít levnější služby v lakovnách:-)
Odpovědět