Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
POMÓC,pleas..Rožnul se mi airbag-E46
-
- Kontaktovat uživatele:
Včera se mi nějakým zázračným způsobem rozsvítil řidičův airbag. Jak se to stalo: auto bylo nastartované stál sem z kopce a prvně se mi rožla kontrolka nedostatku vody v ostřikovačích...Pak jak sem otočil volantem abych se rozjel sem si všim že svítí airbag-řidičův...Zkusil sem na noc odpojit baterku jestli se to nevzpamatuje a nic...Poraďte někdo prosím co s tím je..??Popř i odstranění té závady. Jsem z toho dost na prášky
je to můj milášek,jo je to 320d r.v.98...Zatím díky

-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Mě se stalo něco podobného, prostě z ničeho nic se rozsvítil airbag. Příčinou bylo čidlo v sedačce spolujezdce, které pokud je sedačka při havárii obsazena, odpálí se airbag spolujezdce. Pokud není obsazena - neodpálí. Čidlo jsem popisoval tady http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Pokud je to náhodný zkrat, je to možné smazat na diagnostice. Pokud se to objeví znovu, je nutno to čidlo (taková folie s drátky) vyměnit. Já jsem sehnal nové v Německu - lacinejší než u nás. Podle technika BMW, pokud žárovka svítí, nefungují žádné airbagy - tak jsem to vyměnil, život mám docela rád. Přišlo mne to čidlo na 2.000,-Kč + práce.
Pokud je to náhodný zkrat, je to možné smazat na diagnostice. Pokud se to objeví znovu, je nutno to čidlo (taková folie s drátky) vyměnit. Já jsem sehnal nové v Německu - lacinejší než u nás. Podle technika BMW, pokud žárovka svítí, nefungují žádné airbagy - tak jsem to vyměnil, život mám docela rád. Přišlo mne to čidlo na 2.000,-Kč + práce.
Taky bych řekl, že pokud svítí kontrolka tak bagy nefunguji... Jednou jsem neco podobneho resil u jednoho auta s kontrolkou ABS. Proste nekdy po nastartovani zhasla a nekdy ne.... A vzdycky kdyz zhasla tak ABS fungovalo a kdyz svitila tak nefungovalo... A taky slo tutac o nejaky cidlo. Uz ani nevim jak se to vyresilo...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem byl dneska na diagnostice...Když sem odjížděl měl sem úsměv od ucha k uchu,ale zhruba za dvě hoďky sem se dosmál...
protože se airbag zase rožnul...Čili mě nejspíš čeká výměna váhového čidla u spolujezdce jak psal "starML" kdyby měl někdo s tímhle jakékoliv zkušenosti-každou radu uvítám...Jo jinak kdo je z okolí Ostravy a hledá nějakou solidní diagnostiku za hodně zajímavé ceny tak stačí napsat SZ a já pošlu kontakt přímo na toho týpka...

mufman píše:Taky bych řekl, že pokud svítí kontrolka tak bagy nefunguji... Jednou jsem neco podobneho resil u jednoho auta s kontrolkou ABS. Proste nekdy po nastartovani zhasla a nekdy ne.... A vzdycky kdyz zhasla tak ABS fungovalo a kdyz svitila tak nefungovalo... A taky slo tutac o nejaky cidlo. Uz ani nevim jak se to vyresilo...
U mne se ABSka s vadnym cidlem projevovala tak, ze po startu nic nesvitilo, po prvnim prudsim zabrzdeni, zjistila elektronika, ze neco neni v poradku, rozsvitila se kontrolka a vypnulo se ABS. Coz byla docela klika, protoze brzdit na mokru s autem kde ABS funguje jenom na trech kolech je opravdu zazitek.
-
- Kontaktovat uživatele:
Yuri píše:Když svítí tak fungují...Vim to z vlastní zkušenosti (boural sem s autem a svítily tam obě kontrolky...A stejně sem dostal pytlem přes tlamu...)
jj , i kdyz sviti kontrolka bagu , tak bag pri narazu bude fungovat ... ta nevyhoda je v tom , ze bag vystreli pri narazu i v pripade , ze na miste spolujezdce nikdo nesedi.
3nge píše:jj , i kdyz sviti kontrolka bagu , tak bag pri narazu bude fungovat ... ta nevyhoda je v tom , ze bag vystreli pri narazu i v pripade , ze na miste spolujezdce nikdo nesedi.
to je otazka zda je to vyhoda ci nevyhoda. dle me je podstatne to ze vystreli.
jinak se to da resit tim ze odpojis cidlo co je v sedadle spolujezdce a das tam odpovidajici oodpor. kontrolka nebude svitit a cidlo ti je ukradeny. co je to za odpor nevim. bude nejjednosusi zmerit ho.
-