Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hučení a bzučení klimy

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOHHy

#1 Příspěvek od BOHHy »

Během jízdy se zapnutou klimou jsou slyšet zvuky jako hučení a bzučení zpředu ... Není to pernamentní ale tak 1x za pět minut se to ozve. Řemen je napnutý a zdá se být v pohodě. Zdá se mi že je to stále intenzivnější . Víte někdo o čem to je? Díkes.
Marek-is

#2 Příspěvek od Marek-is »

to vypada na lozisko na spojce AC..
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

kolik máš chladiva v klimě? jestli nejede kompresor naprázdno
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
BOHHy

#4 Příspěvek od BOHHy »

bergos píše:kolik máš chladiva v klimě? jestli nejede kompresor naprázdno

No hele ani nevím .. nějak netuším jak to zjistit .. ale chladí to hezky 8)
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Stepper »

Me to chvilema dela uplne podobne pazvuky, ale klima chladi tak jak ma, zrejme to bude normalni vec, i kdyz je fakt, ze obcas mi ten hluk vadi, ale asi si budu muset zvyknout...to same po vypnuti zapalovani, klima jeste asi dalsich 20-30min vrci, mas to taky tak???
spirax

#6 Příspěvek od spirax »

dělá mi to to stejný .... :?
BOHHy

#7 Příspěvek od BOHHy »

Jestli myslíš vrčení jako když tám máš někde zdroj kterej odebírá proud tak to mám to semé .. zkoumal jsem co to je a asi to bude toto, mno. Jenom k těm zvukům .. jedeš jedeš a najednou bzzzz hhhuuu huuu a zase nic a po nějaké době to samé :-))) Tak snad jsem to popsal důkladně :-))
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Maikl »

je to možná trochu podobný, jako když roztočíš vylágrovaný ložisko, a to díky vůli vybruje a vrčí..
BOHHy

#9 Příspěvek od BOHHy »

Maikl píše:je to možná trochu podobný, jako když roztočíš vylágrovaný ložisko, a to díky vůli vybruje a vrčí..

Muj popis byl lepsi :-P :-) ... to bys jeste musel udat jaký ložisko a jak vylágrovaný
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Maikl »

BOHHy píše:
Maikl píše:je to možná trochu podobný, jako když roztočíš vylágrovaný ložisko, a to díky vůli vybruje a vrčí..

Muj popis byl lepsi :-P :-) ... to bys jeste musel udat jaký ložisko a jak vylágrovaný

hodně.. :wink: :D
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Stepper »

BOHHy píše:Jestli myslíš vrčení jako když tám máš někde zdroj kterej odebírá proud tak to mám to semé .. zkoumal jsem co to je a asi to bude toto, mno. Jenom k těm zvukům .. jedeš jedeš a najednou bzzzz hhhuuu huuu a zase nic a po nějaké době to samé :-))) Tak snad jsem to popsal důkladně :-))

Jj tak takovy pazvuk mi to taky presne dela, je to vzdy chvilema, jakoby si ta jednotka v klime overovala aktualni teplotu v aute a nasledne bud bud pridala nebo ubrala na vykonu...
Kenny
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kenny »

No, ted jsem trosku zmatenej, bo to kazdy popisuje jinak, jelikoz mam 3ti 36tku tak asi vim co mate na mysli....Co se tyce toho bzzz huuu huu a takovych nepravidelnych zvuku nekde zepredu, tak to je normalni a u kazde E36tky to zni jinak.....asi dle opotrebovanosti......takove zvuky vydava klima pri sepnuti a behem chodu se sama vypne a opet zapne v pripade potreby....ikdyz ji mate na ridici jednotce stale zapnutou a stale chladi, tak ve skutecnosti nejede nepretrzite.....proste se zapina v neprav. intervalech dle potreby. A co se tyce toho huceni 20-30min po vypnuti a vytazeni klicku ze zapalovani, tak to muze byt jedine moturek ridici jednotky klimy, ktery po case zacina dost hlucet.....tam je pak potreba ho vymenit.
Odpovědět