Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaký olej?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukash

#621 Příspěvek od Lukash »

Přesně tento problém s hydrama sem řešil na 520 E39 cvakaly furt ale jelikož u mě auto bylo na výměnu oleje tak jsem dal 10W-40 Valvoline ale to říct nechci spíš mě překvapilo co jsem z toho auta vypustil to byl olej vhodný tak do škody 120 klasickej nějakej mineral takže sem vyměnil olej ale cvakalo to furt tak sem jel auto projet jako že omezovač furt a začlo to bejt lepší tak sem fo ještě jednou projel a majitely sem řek ať přijede tak za 2000Km na výměnu tak jsem vyměnil olej podruhý zase projel a bylo to ůplně sticha tim chci říct že to je jenom olejem pokud se tam lije sračka tak na hydrách se udělá karbon a je to špatně takže na oleji rozhodně nešetřit
major

#622 Příspěvek od major »

wagina píše:2major Tak jsem to pročítal, buď jsem přehlédl, a nebo nebylo. 330d 150kW,r.v.2004, najeto 105t, a chci dát mobil1 0w40. Naposledy mi dávali olej v Autecu, a namám dojem, že by tam dávali něco dobrého. Přišly mrazy a můj motůrek je hlučný jak traktor. Když jsem měl 530d 135kW, tak jsem tam dával mobil1 a v zimě naprostá pohoda. tak teď nevím. a naví se mi zdá, že začal mizet olej , tak 1l na 10t km. u 530d mi to vzalo max 0,5l od výměny k výměně. že by jiný motor jiný mrav? Díky za reakci.
Ahoj, asi tam budeš mít nějakou SAE 0W-30 od Castrolu. Typuji to na Formula SLX LL-04. Já osobně tyto SAE do BMW motorů příliš nedoporučuji. Zkus tam ten Mobil 1, určitě nic nezkazíš. Jediný problém možná je, že ten Mobil má schválení BMW LL-01 a pokud máš auto v režimu prodloužených výměnných lhůt, tak je doporučuji při aplikaci Mobil 1, zkrátit na 15tis.km.
Jinak sorry kluci, teď mám moc málo volného času, proto reaguji se spožděním a v dohledné době to nebude lepší. Ale budu se snažit :D .
major

#623 Příspěvek od major »

jacob píše:major: ahoj, rád bych přispěl do tématu, když už jsme u těch hydroštel, nedávno jsem založil topic http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=38926 ohledně tohoto problému, konkrétně mi tedy "cvakají" hydroštely jen po vyšším zahřátí motoru, když jsem jej testoval na letišti v maximálních otáčkách po delší dobu. Autem ještě nejezdím, mám jej chvilku a určitě teď v nejbližší době vyměním olej, jen by mě zajímal odborný posudek, jaký olej tedy zvolit, jsem ochoten koupit drahý a kvalitní. 328 e36 , podrobnosti jsou v topicu.

děkuji moc
Ahoj, to vypadá buď na již vyčerpaný olej nebo méně kvalitní produkt, či SAE 0W-30. Olej má s největší pravděpodobností nízkou viskozitu při vyšších teplotách. Pak to samozřejmě mohou být i vadné hydroštely. Zkus koupit olej SAE 5W-40 od nějaké renomované značky a uvidíš co to udělá. Pokud tomu chceš dávat často "za uši", tak aplikuj SAE 5W-50.
major

#624 Příspěvek od major »

Lukash píše:Přesně tento problém s hydrama sem řešil na 520 E39 cvakaly furt ale jelikož u mě auto bylo na výměnu oleje tak jsem dal 10W-40 Valvoline ale to říct nechci spíš mě překvapilo co jsem z toho auta vypustil to byl olej vhodný tak do škody 120 klasickej nějakej mineral takže sem vyměnil olej ale cvakalo to furt tak sem jel auto projet jako že omezovač furt a začlo to bejt lepší tak sem fo ještě jednou projel a majitely sem řek ať přijede tak za 2000Km na výměnu tak jsem vyměnil olej podruhý zase projel a bylo to ůplně sticha tim chci říct že to je jenom olejem pokud se tam lije sračka tak na hydrách se udělá karbon a je to špatně takže na oleji rozhodně nešetřit
Sice netuším, jak jsi poznal, že se jedná o nekvalitní olej, ale jinak s tebou naprosto souhlasím. Kvalita oleje se podepíše na motoru opravdu hodně. Ostatně již jsem to tu psal mnohokrát. Až budu mít někdy náladu, prohrabu se ve starých dokumentech a ukážu vám výsledky interního testu, který dělala společnost Mobil někdy v roce 97 s produktem Mobil1 SAE 0W-40. Byl to dlouhodobý test na 500tis.km s vozem BMW e36 328i. Za celou dobu mezi výměnami nic nedolévali, po rozebrání byl motor bez úsad a všechny rozměry exponovaných součástí byly stále ve výrobních tolerancích. Motor vykazoval též lepší hodnoty výkonu a kroutícího momentu. No jo, jenže to se dělali oleje ještě skutečně na plně syntetických základech a nemuseli plnit některé debilní ekologické normy . Teď aby takové člověk hledal lupou . :?
paul

#625 Příspěvek od paul »

Ahoj Major a ostatni:
Aky olej, teda aku triedu by ste doporucili do e90 - 320d, Common-Rail, 120kW, 90 tis. km, pravidelne servisovane... Chcem pre motor len to najlepsie!!!
Dik za pomoc :wink:
major

#626 Příspěvek od major »

paul píše:Ahoj Major a ostatni:
Aky olej, teda aku triedu by ste doporucili do e90 - 320d, Common-Rail, 120kW, 90 tis. km, pravidelne servisovane... Chcem pre motor len to najlepsie!!!
Dik za pomoc :wink:
Ahoj, nejvhodnější SAE je 0W-40 popřípadě 0W-30. Obě s BMW LL-04 či LL01. Pokud si chceš být jist, že používáš olej se skutečně plně syntetickým základem, sáhni po ARALu Super Tronic 0W-40 či Mobilu 1 0W-40.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#627 Příspěvek od atimen »

mohl bych do samosvornyho diferencialu pouzit tento olej MTX Syntetic 75W-140 ?
major

#628 Příspěvek od major »

atimen píše:mohl bych do samosvornyho diferencialu pouzit tento olej MTX Syntetic 75W-140 ?
Tento olej je určen do převodovek motocyklů s mokrou spojkou. V žádném případě ho tam nedávej!!!
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#629 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Hoj Majore. Jak je to dneska s vývojem olejů pro M3? Co by jis navrhnul do M3? Castrol 10W-60 prý vývojem moc neprochází, takže je to jistota, ale zase prý od Valvolinu se motor méně hřeje, protože má lepší aditiva. Po čem mám sáhnout? díky :-)
lupik

#630 Příspěvek od lupik »

Speedy píše:Hoj Majore. Jak je to dneska s vývojem olejů pro M3? Co by jis navrhnul do M3? Castrol 10W-60 prý vývojem moc neprochází, takže je to jistota, ale zase prý od Valvolinu se motor méně hřeje, protože má lepší aditiva. Po čem mám sáhnout? díky :-)

a ještě k Ráďovi přidám porovnání s liqui moly
Slid

#631 Příspěvek od Slid »

Ahoj Majore, chystám se na výměnu oleje, celej život auto jezdí na 10W40 a teď mám možnost mít za dobře olej OMV Control Light ( prej to je teď BIXXOL Extra ) 10W40 je to vhodnej olej do tds viď?
Kadlik

#632 Příspěvek od Kadlik »

Majore, psal jsi mi, že dobrý pro 330i je olej ARAL Supertronic 0W-40. Bohužel nikde na netu není k sehnání, máš nějaký tip, kde tento olej nakoupit??

Kdyby ty si měl 330i, dal bys tam ten ARAL nebo jinou značku popř. viskozitu?? :-)

Díky moc K.
uda

#633 Příspěvek od uda »

to major:pls jen o radu ktere typy plne syntetiky se doporucuji do bmw ted tam mam castrol txt softec 5w 40.jde my jen o znacky a typ oleje ktery tam mohu nalit..predem moc dik
atimen
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od atimen »

major píše:
atimen píše:mohl bych do samosvornyho diferencialu pouzit tento olej MTX Syntetic 75W-140 ?
Tento olej je určen do převodovek motocyklů s mokrou spojkou. V žádném případě ho tam nedávej!!!

fajn nakonec sem se plácl přes kapsu a v renocaru sem koupil ten speciální castrol ..... co bych svému miláčkovi nedopřál :wink:
Birkoff

#635 Příspěvek od Birkoff »

atimen píše:
major píše:

fajn nakonec sem se plácl přes kapsu a v renocaru sem koupil ten speciální castrol ..... co bych svému miláčkovi nedopřál :wink:

Kolik za něj chtějí?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od dsvatos »

Birkoff píše:
atimen píše:
major píše:[quote="atimen"]mohl bych do samosvornyho diferencialu pouzit tento olej MTX Syntetic 75W-140 ?

Kolik za něj chtějí?[/quote]

Já ho kupoval předloni myslím za 670/litr.. Odlejou ti ho ze sudu.
crus

#637 Příspěvek od crus »

Castrol SAF-X 75W140
Zdarec, našel jsem prodejnu kde ho mají v nabídce po litrech.
http://auto-moto.veletrh.com/koupit/cas ... odovy-olej
Ještě jsem tam nekupoval, ale chystám se na to. Doufám že je do samosvoru. Pak jsem ještě našel něco, ale nevím zda je vhodný.

Mobilube SHC 75W-140
http://www.csmarketing.cz/listy_produkt ... =Name+DESC
Na adrese je produktový list. Tak jestli se v tom někdo vyznate, tak to zkontrolujte.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od dsvatos »

crus píše:Castrol SAF-X 75W140
Ještě jsem tam nekupoval, ale chystám se na to. Doufám že je do samosvoru. Pak jsem ještě našel něco, ale nevím zda je vhodný.

Mobilube SHC 75W-140
Na adrese je produktový list. Tak jestli se v tom někdo vyznate, tak to zkontrolujte.

Do diferáku patří Castrol SAF-XJ !! Ten se v litrovkách vůbec nedodává. Nejmenší je 25 litrovej soudek.. A pak záleží na ochotě prodejce, jestli ti ten litřík odlejou..
crus

#639 Příspěvek od crus »

dsvatos píše:
crus píše:Castrol SAF-X 75W140

Mobilube SHC 75W-140

Do diferáku patří Castrol SAF-XJ !! Ten se v litrovkách vůbec nedodává. Nejmenší je 25 litrovej soudek.. A pak záleží na ochotě prodejce, jestli ti ten litřík odlejou..

Hmm to je škoda. Já přehlédl to J. A to jsem se radoval, že se už konečně prodává po 1 litru. Nemáte někdo na prodej náplň do diferencialu?
mBMW

#640 Příspěvek od mBMW »

Třeba v Plzni v Inveltu, což je dealer BMW, mi ten Castrol patřící do difu odlili do přinesené láhve. Myslím, že by to tak mělo jít v každém autorizovaném servisu. Na nějakém e-shopu jsem tento olej viděl i v litrových lahvích, ale byl od značky Fuchs.
Odpovědět