A prave v tomto nesuhlasim, to je strasny rozdiel ci do sania das vlozku, ktora tam je "skokovo", robi turbulencie v sani a znizuje vykon - skrti motor (nie som si isty ci podobne nie su nahodou skrtene aj motorky). Ked tu vlozku odstranis, vsetko len zlepsis (okrem zvysenia spotreby v rezime plny plyn). Uzssie kanaliky v sani su nieco uplne ine, sice znizujes max prietok, ale ziskavas za to rychlost prudenia vzduchu - lepsi priebeh krutaku. Ako ja suhlasim v tom, ze ked na M52 motor das M50 sanie, tak ho "odskrtis" akurat ja by som to nenazval odskrtenim, ale posranim krivky NM za cenu zisku niekolkych KW vo vyssich OT. Lebo rovnako dobre mozes "odskrtit" fakt uplne kazdy iny motor, napriklad Sanie z M20B25 bude mat na motore M20B20 ten isty efekt, ziskas trocha v otackach, za cenu zhorsenia priebehu krutaku. Neviem preco je toto az tak popularne zrovna u M52 motorov, tusim to bude tymi papierovymi vykonmi, ktore sa asi kazdemu zdaju strasne male, tak sa to pokusaju nejak odskrtit

. Ale nechajme to uz tak, obidvaja chapeme o co ide, asi je to len vec interpretacie:).