Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Seřízení okna u coupé

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Sprite

#21 Příspěvek od Sprite »

xSAFA píše:Moc přesně nevím kde to má být přilepeno? Jestli na spodním vodorvném plechu těch dveří nebo nějak na svislé části? Nedokážu si představit kde to tam přesně dáváš?

Bude to na spodku dveří prakticky ležet.Aby se o to zastavila stahovačka
Sprite

#22 Příspěvek od Sprite »

joko020 píše:
Sprite píše:Tak jsem byl dnes přímo v BMW, technik zkoumal, ale 36ka pry asi opravdu spodní doraz nemá. Pry to zřejmě funguje na principu odporu. Tzn. ze az se okno opre dole o dveře. Což je u mě problém. Dali mi takové malé gumové spalicky které když se daji na spodek dveří, tak okno zastaví o ne.

A teď bych potreboval nutne poradit. Zkoušel jsem to lepit oboustranou paskou - marný. Zkoušel jsem je přilepit chemoprenem ale ten tlak okna to po par sjetich utrhne. Ma někdo tip čím to přilepit?? Co by slepilo gumu a kov a vydrželo tlak? Moc díky za rady

Lep na okna, alebo K + D od wurthu..

Dnes to jedu zkouset tím lepidlem, co se lepí auto skla. :wink:
Sprite

#23 Příspěvek od Sprite »

Tak kdyz jsem prijel ke znamemu co ma to lepidlo na skla, tak se me ptal, proc to tam chci lepit, ze doraz tam samozrejme je. A opravdu byl. Je to taková "plastová kostka" hned vedle motorku. Ale zřejmě je už omačkaná a nejde nijak nastavit. Takže necham vyrobit novou
Kami1

#24 Příspěvek od Kami1 »

Sprite píše:
Kami1 píše:zkus se kouknout, jak je ten ozubenej mechanismus u motorku (osa ramene) a u toho ozubení je takovej šroubek s podložkou tím by to mohlo jít, ale moc si už na to nevzpomínám...

To je hlavní doraz, ale nahoře. :?

Dneska jsem to bohuzel musel rozdelat. (neslo mi vytahnout okno, uz je to ok)
Par cm pod telem elektroniky je v plechovym drzaku drazka a v ni sestka sroubek s podlozkou (zeleznou), ktera dela doraz ty vyseci ozubeni. (spodni doraz).
Na tom okne jde nastavit fakt uplne vsechno.
318IS(1992).
Sprite

#25 Příspěvek od Sprite »

Kami1 píše:
Sprite píše:
Kami1 píše:zkus se kouknout, jak je ten ozubenej mechanismus u motorku (osa ramene) a u toho ozubení je takovej šroubek s podložkou tím by to mohlo jít, ale moc si už na to nevzpomínám...

To je hlavní doraz, ale nahoře. :?

Dneska jsem to bohuzel musel rozdelat. (neslo mi vytahnout okno, uz je to ok)
Par cm pod telem elektroniky je v plechovym drzaku drazka a v ni sestka sroubek s podlozkou (zeleznou), ktera dela doraz ty vyseci ozubeni. (spodni doraz).
Na tom okne jde nastavit fakt uplne vsechno.
318IS(1992).

Už jsem na to taky přišel. Ale musel jsem nechat vyrobytnovej ten plastovej doraz v tom držáku. Samostatně koupit nejde, byl omačkanej a seřizovat to nešlo. Má to jen 1 polohu ne?
Kami1

#26 Příspěvek od Kami1 »

tady je doraz v ty vyseci krasne videt (v kupecku to vypada trosku jinak).
Ja sem si stahl okynko do polohy, kde sem chtel mit ten doraz, dorazil ho k tomu a u utahl. Zadnej plast tam nemam.
Obrázek

Obrázek
Sprite

#27 Příspěvek od Sprite »

Tak u mě to vypadalo jinak. Je tam takový U profil a v něm plastový doraz. Jen se dívám, ze Ty na tom spodním obrazku nemáš v tom kolecku zastrceny ty zarazky. Ja mám v kazde te dirce jednu zarazku aby se to nemohlo pohybovat.
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Thomeeno23 »

hosi nedavno jsem rozebiral stahovacku a vedou do motoru 2 draty normalka na konektor....kdyz se jeden odpoji okno jede divne v urcitych mistech napr jen dolu nebo jen nahoru kazdopadne si takle postelujes kde chces okno a pak tam ten druhej mam za to pripojis a okno bude mit dojezd tam kde jsi si ho nastavil....ale uz je to nejaka doba co jsme to delali chce to vyzkouset nicmene zadna veda :D
denis_E36
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od denis_E36 »

Nechci zbytecne zakladat nove tema, ale jak je reseny dojezd prednich oken u cabria? Jako ze kdyz otevru dvere okno trochu sjede a kdyz zavru tak dojede ? funguje mi to prave jenom u spolujezdce ale u ridice ne tak by me zajimalo po cem se mam koukat nebo jak to funguje ? Diky moc
CBR1000F
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od CBR1000F »

Cabrio a coupé by to mělo snad mít stejné. Obě okna mají kouset sjet, aby se sklo nepřichytilo k těsnění a liště. Když otevřeš dveře u řidiče, rozsvítí se vnitřní světýlko? Mám dojem, že to řídí "komfortní jednotka".
denis_E36
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od denis_E36 »

ne svetylko se nerosviti, u spolujezdce jo, ale u ridice ne .. kde tu jednotku najdu ? ona je pro kazde dvere zvlast ?
CBR1000F
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od CBR1000F »

Mám dojem, že ji budeš mít pod palubním počítačem, před fofrklackem. Vyndej BC i s rámečkem a dostaneš se k ní. Myslím si ale, že spíš to bude kontaktem otevírání dveří, nebo přelomeným kabelem u pantu dveří. Jednotka je jen jedna pro oboje dveře a má nastarosti okna, centrál a vnitřní osvětlení. Rozdělal bych nejdřív dveřní tapec a začal zkoušečkou proměřovat spínače a pak kabely do jednotky.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Je tam rozdíl podle roku výroby, a to jak pro kontakt otevření dveří (starší to mají v zámku ve dveřích, novější pod U-profilem, do kterého zapadá zámek, na sloupku), tak pro jednotku (ale v obou případech je jednotka za kastlíkem spolujezdce).
CBR1000F
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od CBR1000F »

Fx píše:Je tam rozdíl podle roku výroby, a to jak pro kontakt otevření dveří (starší to mají v zámku ve dveřích, novější pod U-profilem, do kterého zapadá zámek, na sloupku), tak pro jednotku (ale v obou případech je jednotka za kastlíkem spolujezdce).

Tak sorry za "mejlku" s umístěním jednotky. Koukám, že mi v servisu kecali :?

Za kaslikem spolujezdce jich je ale několik, včetně alarmu. Zkus upřesnit.
denis_E36
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od denis_E36 »

ja mam rok 1993 ..
Kalasnikov

#36 Příspěvek od Kalasnikov »

jdou do ní dva konektory žlutý a zelený. žlutý je myslím centrál a zelený okna.
Odpovědět