Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

525D ve varech pripadne mi dost levny prosim o radu.

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Honnzas »

Ahoj nasel jsem ve Varech 525D viz odkaz http://www.cars.cz/xchanger/autobazar/i ... 12451.html

Pripadne mi dost levne a hlavene vypada dobre. Na co si dat prosim bacha. Pokud by to bylo ok tak bych do nej jeste tenhle tejden sel.
:lol: :lol: :lol: konecne bych mel auto.
huncak

#2 Příspěvek od huncak »

Cena je poměrně nízká ale neřekl bych že neobvyklá,před měsícem jsme kupovali stejné auto z roku 2001 a stálo nás 170 000.bazarník byl rád že se toho zbavil a ještě slušně slevil.chce to projet a prohlídnout,největší problém je podle mne u těchto aut špatná ůdržba motoru a s tím potom spojené velké náklady na opravu.nám nešly vyndat žhavící svíčky,takže jsem musel sundat hlavu,jenže nešly vyndat ani vstřiky atd.fajn práce,zlaté TDS.ale jinak to jezdí fajn.
Shelby

#3 Příspěvek od Shelby »

V týhle blbý době je to normální cena
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Honnzas »

Tak na nej mrknu a dam vedet.
bmwfil

#5 Příspěvek od bmwfil »

Vzhledem ke Km začni šetřit na vstřiky...
Shelby

#6 Příspěvek od Shelby »

bmwfil píše:Vzhledem ke Km začni šetřit na vstřiky...

:?: můžeš mi to prosím vysvětlit :?:
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Honnzas »

Shelby píše:

Taky be me to zajimalo.
bmwfil

#8 Příspěvek od bmwfil »

Shelby píše:

U commonů dochází cca kolem 180-220tis km k jejich odchodu, tj. je nutné s tím počítat... Proto taky se nejvíc a nejlevněji např. v D prodávají auta co mají tolik najeto
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Honnzas »

bmwfil píše:
Shelby píše:

U commonů dochází cca kolem 180-220tis km k jejich odchodu, tj. je nutné s tím počítat... Proto taky se nejvíc a nejlevněji např. v D prodávají auta co mají tolik najeto

co to tak muze stat? CCA samozrejme s nejakou opravou pocitam.
To ze jsou v haji vstriky je asi nejvic videt na tom ze to huli ne.
Shelby

#10 Příspěvek od Shelby »

bmwfil píše:
Shelby píše:

Že vstřikovače občas odejdou je mi známo, mě zajímá jak je vadnej nebo chceš-li odcházející vstřikovač poznat z fotky a čísla na tachometru :idea: joo mimochodem mám najeto 547tis. km a nějakej ten vstřikovač mám ještě původní, takže??
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zdenda_8 »

No to jsem taky nějak nepochopil ,snad si nemyslíš ,že to má oněch 174tkm. to jsi dost naivní ,ten bude mít min. o 100 víc 8)
bmwfil

#12 Příspěvek od bmwfil »

Honnzas píše:
bmwfil píše:
Shelby píše:[quote="bmwfil"]Vzhledem ke Km začni šetřit na vstřiky...

co to tak muze stat? CCA samozrejme s nejakou opravou pocitam.
To ze jsou v haji vstriky je asi nejvic videt na tom ze to huli ne.[/quote]

Tak tuším jeden kolem 7t... S přesnou diagnózou závady spíš poradí kdo to zná lépe, tuším člen milonovo má přesně tohle auto (525dT), tak se ho poptej na zkušenosti...
bmwfil

#13 Příspěvek od bmwfil »

Že vstřikovače občas odejdou je mi známo, mě zajímá jak je vadnej nebo chceš-li odcházející vstřikovač poznat z fotky a čísla na tachometru Idea joo mimochodem mám najeto 547tis. km a nějakej ten vstřikovač mám ještě původní, takže??

Takže... vadnej, nebo chceš-li odcházející vstřikovač poznat z fotky NELZE a číslo na tachometru je právě jen číslo na tachometru (bohužel většinou nerovná se počtu najetých km), ale je to jedinný dostupný údaj na první pohled...

Tak to máš asi jako jeden z mála přiznané skutečné km a stěstí na vstřikovače... I když, v kolika km jsi auto kupoval? Ony možná ty Tvoje "původní" jsou už měněné a ty měněné už jsou měněné podruhé, to jen tak naokraj... :wink:
Shelby

#14 Příspěvek od Shelby »

bmwfil píše:
Že vstřikovače občas odejdou je mi známo, mě zajímá jak je vadnej nebo chceš-li odcházející vstřikovač poznat z fotky a čísla na tachometru Idea joo mimochodem mám najeto 547tis. km a nějakej ten vstřikovač mám ještě původní, takže??

Takže... vadnej, nebo chceš-li odcházející vstřikovač poznat z fotky NELZE a číslo na tachometru je právě jen číslo na tachometru (bohužel většinou nerovná se počtu najetých km), ale je to jedinný dostupný údaj na první pohled...

Tak to máš asi jako jeden z mála přiznané skutečné km a stěstí na vstřikovače... I když, v kolika km jsi auto kupoval? Ony možná ty Tvoje "původní" jsou už měněné a ty měněné už jsou měněné podruhé, to jen tak naokraj... :wink:

Kupované když mělo 206000km s dvěma vadnými vstřikovači v německu, při výměně byly vidět dva vyměněné už předtím. Poslední dva jsou původní. Bratr má najeto cca300tis.km a má původní všechny.
bmwfil

#15 Příspěvek od bmwfil »

Kupované když mělo 206000km s dvěma vadnými vstřikovači v německu, při výměně byly vidět dva vyměněné už předtím. Poslední dva jsou původní. Bratr má najeto cca300tis.km a má původní všechny.

Tak to gratuluji k vyjímečnému kousku... Ale obvyklá životnost je jinde...
Taky záleží na kvalitě čerpané nafty...
anii

#16 Příspěvek od anii »

Zdenda_8 píše:No to jsem taky nějak nepochopil ,snad si nemyslíš ,že to má oněch 174tkm. to jsi dost naivní ,ten bude mít min. o 100 víc 8)

Cože? proč by to nemohlo mít 174 000? Vždyt je to v provozu od 2000 .. cca 60km za den.. to neni vůbec nereálný. Logicky ne každej drandí za den 500km aby se mu to pak načetlo.. Vem si jen typickej příklad, 15km do práce, 15km z práce + zbytek po výletech .. popř. práce v místě bydliště a zbytek po výletech..

TO BUDE MÍT MIN O 100 VÍC - jako že to podle tebe má minimálně 280 000, reálně spíš 380 000? Kurník a kolik mělo moje bávo z r91, když sem ho prodávala s 280 000?.. no počítám tak dobrej milion..
Shelby

#17 Příspěvek od Shelby »

anii píše:
Zdenda_8 píše:No to jsem taky nějak nepochopil ,snad si nemyslíš ,že to má oněch 174tkm. to jsi dost naivní ,ten bude mít min. o 100 víc 8)

Cože? proč by to nemohlo mít 174 000? Vždyt je to v provozu od 2000 .. cca 60km za den.. to neni vůbec nereálný. Logicky ne každej drandí za den 500km aby se mu to pak načetlo.. Vem si jen typickej příklad, 15km do práce, 15km z práce + zbytek po výletech .. popř. práce v místě bydliště a zbytek po výletech..

TO BUDE MÍT MIN O 100 VÍC - jako že to podle tebe má minimálně 280 000, reálně spíš 380 000? Kurník a kolik mělo moje bávo z r91, když sem ho prodávala s 280 000?.. no počítám tak dobrej milion..

No já těm 170tis km taky nevěřím, stačí si přečíst v inzerátu "podvozek+motor po GO", podívat se na sedačku a volant, to nevim co by s tim kdo dělal aby to auto vypadalo takhle po 170k km
anii

#18 Příspěvek od anii »

Shelby píše:
anii píše:

No já těm 170tis km taky nevěřím, stačí si přečíst v inzerátu "podvozek+motor po GO", podívat se na sedačku a volant, to nevim co by s tim kdo dělal aby to auto vypadalo takhle po 170k km

Já se tu nechci do nikoho návažet ani nikoho urážet, ale hesla typu - podívat se na sedačku a na volant popř. ještě na pedály, kliky u dvěří ... to jsou takový standardní "hovna", který se píšou, někdy je to bohužel nepodložené. Buďto každý vidíme jiný inzerát, nebo nevím, co je na těch fotkách vidět? jestli je volant na 180 000 extremě ošahany? nebo jestli si jen nějaká baba natřela ruce indulonoua proto se nekde víc elskne? a co je na té sedačce? dokonce není ani číslá u řidiče, to kvituji .. je to takové rizikové místo..
a podvozek a motor po GO . to je taky klasika která se píše, bohužel už se nikdy nepíše, co kdo pod GO motoru a podovzku vidí. Přišla jsem dos tyku i s takovýma, co za GO motoru brali vyměněné svíčky, filtry, olej ... a 174 000 neni zrovna malo na nějakou tu opravčičku .. toť můj názor. Prostě 174 000 u auta z 2000 není nereálných, a rozhodně bych netvrdila, že to má min. o 100 000 víc..
Přeji příjemnou koupi, a doufám, že bude OK :)
Shelby

#19 Příspěvek od Shelby »

chtěl jsem odpovědět ale než bych to všechno napsal tak bude rychlejší dojet do Pelhřimova :D Takže jen ve zkratce - nelíbí se mi stav interiéru, já bych si to auto nekoupil.
Holly Moderátor
Moderátor

#20 Příspěvek od Holly Moderátor »

anii píše:
Shelby píše:
anii píše:[quote="Zdenda_8"]No to jsem taky nějak nepochopil ,snad si nemyslíš ,že to má oněch 174tkm. to jsi dost naivní ,ten bude mít min. o 100 víc 8)

Já se tu nechci do nikoho návažet ani nikoho urážet, ale hesla typu - podívat se na sedačku a na volant popř. ještě na pedály, kliky u dvěří ... to jsou takový standardní "hovna", který se píšou, někdy je to bohužel nepodložené. Buďto každý vidíme jiný inzerát, nebo nevím, co je na těch fotkách vidět? jestli je volant na 180 000 extremě ošahany? nebo jestli si jen nějaká baba natřela ruce indulonoua proto se nekde víc elskne? a co je na té sedačce? dokonce není ani číslá u řidiče, to kvituji .. je to takové rizikové místo..
a podvozek a motor po GO . to je taky klasika která se píše, bohužel už se nikdy nepíše, co kdo pod GO motoru a podovzku vidí. Přišla jsem dos tyku i s takovýma, co za GO motoru brali vyměněné svíčky, filtry, olej ... a 174 000 neni zrovna malo na nějakou tu opravčičku .. toť můj názor. Prostě 174 000 u auta z 2000 není nereálných, a rozhodně bych netvrdila, že to má min. o 100 000 víc..
Přeji příjemnou koupi, a doufám, že bude OK :)[/quote]

Předem podotýkám, že nechci tvrdit že výše zmiňovaný vůz nemá najeto 170tis či kolik, ani že úvaha 60km denně není oprávněná, to určitě je, ale řekl bych spíš u fabie combi nebo něčeho podobnýho, obrovskýho bramboráka s dieselovým motorem si většinou kupovali lidi, co s ním jezdili dálky a ta úspora na naftě se jim vrátila vzhledem k vyšší pořizovací ceně dieselů... Prostě 170 tis na 8 let starý BMW je z 99% stočených, kdyby to byla M5 na víkendy tak neřeknu, ale tohle je velký pohodlný auto, manažerská třída, ne určený na 15km do práce a zpět, není to nemožný ale vysoce nepravděpodobný...
Odpovědět