Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

spotřeba ???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
P-J

#41 Příspěvek od P-J »

Dnes jsem si od Prahy dovezl E39 528i Touring. Trasa cca 320km, spotřeba podle počítače 8.5l při průměrné rychlosti 75km. Jel jsem z Prahy přes Pardubice a Olomouc na Ostravu, dálnice tam byla tak cca 50km, zbytek normální cesty vč. průjezdů městy.
guby325

#42 Příspěvek od guby325 »

co se stane se spotřebou když z auta sundáte tlumič vejfuku?
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od RedBaron »

Mad Max píše:Máme stejnou spotřebu RedBarone. Můj rekord se 4l je 9,8l/100 Km. Jel jsem přes noc (rozumně rychle) a nebyl žádný provoz. Vzimě max. 16l, jinak kolem 13l a dálky 10,2-11,8l.

Jo, mám ten pocit, že máme auta cca. ve stejném stavu, už jsme o tom několikrát mluvili a asi to tak má bejt. Ten motor je jednoduše skvělej až na město, tam pořád přemejšlím, že si koupím na lítačku Uno v litru :P
berkelay

#44 Příspěvek od berkelay »

asi to bude trochu OFF TOPIC, ale nechce se mi zakladat nove tema. rad bych si ujasnil jednu malickost. Nekde na podobnem foru o autech me jeden chlapek serval za to, ze sestivalce BMW oznacuji jako V6, pry to nejsou valce do V, takze to ma byt R6. Tak jak to tedy je.
Vena
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Vena »

Nevim o zadnym BMW s benzinovym motorem do V, uz od nepameti se podle me delaji radovy sestivalce. Ale pokud to tak neni tak me nekdo opravte, ale to bys mel asi uz po kouknuti na motor poznat :lol: :lol: :lol:
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od patras Čestný člen »

Vena píše:Nevim o zadnym BMW s benzinovym motorem do V, uz od nepameti se podle me delaji radovy sestivalce. Ale pokud to tak neni tak me nekdo opravte, ale to bys mel asi uz po kouknuti na motor poznat :lol: :lol: :lol:

a co 8 10 a 12 valcu ??? radovej dvanactivalec ... no nevim - nez neco placnes tak se radsi nekde podivej a pozeptej :D jestli si myslel jen sestivalce tak to jo ... v tom pripade se lip vyjadruj :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od RuDoSh »

P-J píše:Dnes jsem si od Prahy dovezl E39 528i Touring. Trasa cca 320km, spotřeba podle počítače 8.5l při průměrné rychlosti 75km. Jel jsem z Prahy přes Pardubice a Olomouc na Ostravu, dálnice tam byla tak cca 50km, zbytek normální cesty vč. průjezdů městy.

tak to dojed v nedeli ukazat na sraz (viz. srazy klubu, ostravsky sraz) :-)
P-J

#48 Příspěvek od P-J »

RuDoSh píše:
P-J píše:Dnes jsem si od Prahy dovezl E39 528i Touring. Trasa cca 320km, spotřeba podle počítače 8.5l při průměrné rychlosti 75km. Jel jsem z Prahy přes Pardubice a Olomouc na Ostravu, dálnice tam byla tak cca 50km, zbytek normální cesty vč. průjezdů městy.

tak to dojed v nedeli ukazat na sraz (viz. srazy klubu, ostravsky sraz) :-)

Nepsal jsem, že jsem jel do Ostravy, ale na Ostravu. A jenom tak se mi tam moc jezdit nechce. :wink:
Vena
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Vena »

patras píše:
Vena píše:Nevim o zadnym BMW s benzinovym motorem do V, uz od nepameti se podle me delaji radovy sestivalce. Ale pokud to tak neni tak me nekdo opravte, ale to bys mel asi uz po kouknuti na motor poznat :lol: :lol: :lol:

a co 8 10 a 12 valcu ??? radovej dvanactivalec ... no nevim - nez neco placnes tak se radsi nekde podivej a pozeptej :D jestli si myslel jen sestivalce tak to jo ... v tom pripade se lip vyjadruj :D

Z toho dotazu a my odpovedi bys mohl pobrat, ze myslim sestivalce. radovej 12ti valec je docela blbost. :roll:
doxa

#50 Příspěvek od doxa »

Jirka-328 píše:co jsem přezul na zimáky, jezdím piánko /// do 120 /// a spotřeba 7.8l

Hm, to zni zajimave a zkousel si taky nekdy zmerit kolik to zere vopravdu? Nevim jak komu, ale me keca palubak o pul litru...
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od patras Čestný člen »

doxa píše:
Jirka-328 píše:co jsem přezul na zimáky, jezdím piánko /// do 120 /// a spotřeba 7.8l

Hm, to zni zajimave a zkousel si taky nekdy zmerit kolik to zere vopravdu? Nevim jak komu, ale me keca palubak o pul litru...

palubak keca furt :) ... to je jeho hlavni funkce :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#52 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

adam píše:
patras píše:
adam píše:[quote="patras"][quote="Zave_M50"]ja jezdim s nasi pracovni filckou 1,9d za 5litru mimo a 6litru mesto... jizda klidna, zadnej klobouk, ale zadny zavodeni (ani to nejde) :lol:

taky mam pracovni filcku 1,4 !!! to je brutalni stroj .... zarazena dvojka, noha na podlaze a rucicka tachometru se pomalu ale nekompromisne riti k padesatce ........

jo jako bych to odnekud znal :lol: akorat filcky jsou 1,3, vyjimecne 1,6 :)

mam pocit ze 1.36 nebo tak neco :)[/quote]

Ja mam pocit, ze 1,35 ale radsi tady takove pripady jako je filcka resit nebudeme :D[/quote]

1,3 Filcka má 1289ccm, 1,6 má 1598ccm. To je bokem :-)
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#53 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

doxa píše:

No, já mám spotřebu podle váhy té cihly na pedálu. Ale podařilo se mi město 80% a 20% okresky za 8,1l/100km, ale byl jsem největší prudič na silnici. Jinak běžně 10,5l/100km. Teď v zimě mi krátkodobá spotřeba (cca 550km) vylezla na 11,6 :-/
stva

#54 Příspěvek od stva »

patras píše:
doxa píše:

palubak keca furt :) ... to je jeho hlavni funkce :D

Nesnáším, když mi do toho někdo kecá ... ještě, že palubák nemám. :)
guby325

#55 Příspěvek od guby325 »

nevíte někdo co se stane se spotřebou když vyndáte tlumič vejfuku?
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Pyron »

318 iS/94 8,9L/100 km - dlouhodobej průměr za 11000km, včetně měst, sprintů, dálnic na tempomatu a zpravidla min. dvěma lidma v autě.. 8)
stva

#57 Příspěvek od stva »

guby325 píše:nevíte někdo co se stane se spotřebou když vyndáte tlumič vejfuku?

Pokud ho úplně odstraníš, klesne ti trochu hodnota kroutícího momentu (a tedy i výkonu) v nižších otáčkách. A podle toho jak předtím tlumič tlumil, tak se může (tedy nemusí) motor ve vyšších otáčkách líp vytáčet. Každopádně se spotřeba zvedne.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#58 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

stva píše:

Pokud ho úplně odstraníš, klesne ti trochu hodnota kroutícího momentu (a tedy i výkonu) v nižších otáčkách. A podle toho jak předtím tlumič tlumil, tak se může (tedy nemusí) motor ve vyšších otáčkách líp vytáčet. Každopádně se spotřeba zvedne.

Pakliže vyndáním respektive upravou výfukového potrubí zlepšíš výplach spalovacího prostoru, můžeš teoreticky snížit spotřebu, protože teoreticky stoupne účinost motoru. Nejpravděpodobněji však dojde k tomu, že klesne kroutící moment v nizkých ot a stoupne ve vyšších ot a stoupne tím i výkon. Bude tak více znát špička maximálního výkonu. Teoreticky tedy dosáhneš vyšší pružnosti motoru ve vyyšších ot, ale není to vohdné pro městský provoz při nižších ot. Takže vlastně spotřeba stoupne, protože ten motor budeš muset víc točit, aby jel stejně jako před úpravou :wink:
stva

#59 Příspěvek od stva »

Speedy píše:
stva píše:

Pakliže vyndáním respektive upravou výfukového potrubí zlepšíš výplach spalovacího prostoru, můžeš teoreticky snížit spotřebu, protože teoreticky stoupne účinost motoru. Nejpravděpodobněji však dojde k tomu, že klesne kroutící moment v nizkých ot a stoupne ve vyšších ot a stoupne tím i výkon. Bude tak více znát špička maximálního výkonu. Teoreticky tedy dosáhneš vyšší pružnosti motoru ve vyyšších ot, ale není to vohdné pro městský provoz při nižších ot. Takže vlastně spotřeba stoupne, protože ten motor budeš muset víc točit, aby jel stejně jako před úpravou :wink:

... jde o to, dostat se na odpor výfukového potrubí, aby nárůst účinnosti zlepšením (urychlením) výplachu byl větší její ztráta poklesem tlaku na konci expanze. Pouhým odtraněním tlumiče se toho dosáhne asi stěží. Úpravou (výměnou za průchodnější tlumič) ano. Záleží, jak je na tom orig. tlumič.
guby325

#60 Příspěvek od guby325 »

stva píše:
Speedy píše:
stva píše:[quote="guby325"]nevíte někdo co se stane se spotřebou když vyndáte tlumič vejfuku?

... jde o to, dostat se na odpor výfukového potrubí, aby nárůst účinnosti zlepšením (urychlením) výplachu byl větší její ztráta poklesem tlaku na konci expanze. Pouhým odtraněním tlumiče se toho dosáhne asi stěží. Úpravou (výměnou za průchodnější tlumič) ano. Záleží, jak je na tom orig. tlumič.[/quote]

...... mmm :roll: .. ale ten zvuk za to stojí 8O
Odpovědět